Scrisoare Giuliani. Raluca Prună: PSD, atenție ce vă doriți: În New York, corupții nu primesc cu suspendare

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Raluca Prună, fost ministru al justiţiei, apreciază ca "ciudată" ideea constituirii unei comisii internaţionale care să analizeze impactul protocoalelor secrete asupra sistemului de justiţie, idee avansată de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, într-o scrisoare transmisă autorităţilor române şi la care "PSD subscrie". 

"Înainte de a face o comisie internaţională, nu ar fi un test util ca vreuna din 'victimele' protocolului să îl conteste în instanţele naţionale? Chestia cu comisia internaţională la care PSD subscrie e cam ciudată pentru un partid al neatârnării, al românismului şi mândriei de a fi român. Dar cum nu e realizabilă uşor, nicidecum prin simpla sugestie a unui lobbist oricât de faimos, putem croşeta pe lângă, ajută la manipulare", scrie Prună luni într-o postare pe Facebook. 

Ea adaugă că "în NY corupţii nu primesc pedepse cu suspendarea executării". "În general se cumulează aritmetic pedepsele şi poate da cu zeci de ani în închisori federale. Plus că fiscul le ia toată averea furată prin corupţie. Atenţie cu ce vă doriţi, e sfatul meu gratis pentru partidul stat", a mai scris Prună. 

Concluzia scrisorii trimise de Rudolph Giuliani este că încrederea în sistemul de justiţie din România este "serios zdruncinată" în faţa partenerilor externi şi a investitorilor străini, a scris preşedintele PSD, Liviu Dragnea, luni, într-o postare pe Facebook. 

"Este interesantă propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecători internaţionali care să analizeze şi să se pronunţe cu privire la impactul protocoalelor secrete asupra sistemul de justiţie. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din România şi ar pune capăt propagandei mincinoase care a atacat furibund orice acţiune legitimă a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel şi de a restabili independenţa judecătorilor. La fel este necesară o justă reabilitare a victimelor acestui sistem opresiv. Nu ne vom însănătoşi ca ţară, ca societate, ca naţiune, până când nu vom condamna public toate aceste abuzuri şi până când cei care le-au comis nu vor fi aduşi să răspundă în faţa legii. Aceasta e singura garanţie că astfel de atrocităţi nu se vor mai repeta în viitor!", a mai scris Dragnea în mesajul publicat pe reţeaua de socializare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel