Școală ucraineană bombardată de ruși: doi oameni au decedat, alți 60 sunt sub dărâmături. Volinski: „Am nimerit într-un reality show din Iad”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Școală ucraineană bombardată de ruși: doi oameni au decedat, alți 60 sunt sub dărâmături. Volinski: „Am nimerit într-un reality show din Iad”
Școală ucraineană bombardată de ruși: doi oameni au decedat, alți 60 sunt sub dărâmături. Volinski: „Am nimerit într-un reality show din Iad”

Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei școli din satul ucrainean Bilohorivka, iar 60 de persoane care au rămas sub dărâmături ar putea fi, de asemenea, moarte, a declarat duminică Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk (est), Serhii Gaidai, transmite Reuters.

Gaidai a declarat că forţele ruse au lansat un atac aerian sâmbătă după-amiază asupra şcolii în care se adăposteau circa 90 de persoane, provocând un incendiu care a cuprins clădirea. Treizeci de oameni au fost salvaţi.

"Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozul a fost îndepărtat şi, din nefericire, cadavrele a două persoane au fost găsite. Probabil că toţi cei 60 de oameni aflaţi încă sub dărâmături au murit", a scris Gaidai pe canalul său de Telegram.

Bilogorivka este un sat situat la circa 10 kilometri vest de Lîsîceansk, bombardat din greu de forţele ruse, notează dpa. Separat, Gaidai a declarat că, potrivit informaţiilor preliminare, bombardarea satului Şîpilovo a distrus o casă, iar 11 oameni au rămas prinşi sub dărâmături.

Reuters notează că nu a putut verifica imediat aceste informaţii, iar dinspre partea rusă nu există un răspuns.

 

Apelul al luptătorilor asediaţi în oţelăria Azovstal: „Pare că am nimerit într-un reality show din Iad în care noi, soldaţii, luptăm pentru vieţile noastre”

 

Comandantul Brigăzii 36 de Puşcaşi Marini ai Forţelor armate ucrainene (FAU), Serhii Volinski, unul dintre cei circa o mie de militari ucraineni care s-au refugiat în interiorul oţelăriei Azovstal, din Mariupol, singurii rămaşi în oraşul din sud-estul Ucrainei după evacuarea ultimilor civili de aici, a lansat un nou apel la ajutor la câteva ore după plecarea ultimilor noncombatanţi, transmite duminică dpa.

Volinski a declarat că oamenii săi nu pot decât să spere la un miracol, "că o putere superioară va găsi o cale să ne salveze!"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ar trebui să aibă loc negocieri care să permită ultimilor militari ucraineni baricadaţi în oţelărie - unde se află de săptămâni bune - să plece de acolo, însă Moscova nu a dat niciun semn că ar fi de acord cu astfel de negocieri.

Zelenski, discurs nocturn despre atacurile de la Mariupol și Odesa: „Nu ne pierdem speranța. Nu ne oprim”

Volinski a scris că trei dintre militarii săi au murit şi şase au fost răniţi sâmbătă, în timpul operaţiunilor de evacuare a civililor.

"Pare că am nimerit într-un reality show din Iad în care noi, soldaţii, luptăm pentru vieţile noastre şi întreaga lume urmăreşte acest episod interesant", s-a plâns Volinski. "Durere, suferinţă, foame, nefericire, lacrimi, temeri, moarte. Este totul real", a adăugat el, postând şi o fotografie cu el, în care apare nebărbierit, cu ochii înceţoşaţi şi cu o aparentă rană la nas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel