Sclavie modernă într-o fabrică din Marea Britanie. Condițiile în care lucrează zece mii de oameni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Acuzaţii grave de sclavie modernă planează asupra industriei textile din Marea Britanie. Un oficial englez susţine că în oraşul Leicester sunt zece mii de persoane care trăiesc în condiţii precare.

Oamenii sunt plătiţi cu mult sub salariul minim pe economie, iar fabricile de confecţii în care lucrează arată a clădiri părăsite.

Localitatea a fost recent plasată în carantină din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

Cei care lucrează în sutele de fabrici îngrămădite în clădiri dărăpănate din Leicester sunt ascunşi de ochii curioşilor.

„Aproximativ 10.000 de persoane sunt efectiv într-o sclavie modernă, oferind articole de îmbrăcăminte comercianților de pe internet”, a declarat Andrew Bridgen, North West Leicestershire, potrivit Știrile PRO TV.

La începutul lunii, valoarea cotei pe piaţă a unui renumit brand englezesc de haine a scăzut cu un miliard de lire sterline în urma unui articol de presă. Potrivit acestuia, lucrătorii din fabrică din Leicester, care realizau articole vestimentare pentru această firmă de renume, primeau doar trei lire şi jumătate pe oră, în condiţiile în care salariul minim pe economie este de aproape trei ori mai mare. Unul dintre producătorii locali a fost vizitat de autorităţi, dar neagă acuzaţiile.

 

Regatul Unit are cel puţin o sută de mii de sclavi

 

Pe străzile din jurul fabricii patrulează maşini ale ofiţerilor de la imigrări - pentru că mulţi dintre cei care lucrează acolo sunt bănuiţi că ar fi intrat ilegal în Marea Britanie.

„Acuzaţiile de exploatare a celor care lucrează în industria textilă din Leicester nu sunt noi. De fapt, este un secret “deschis”, pe care mulţi din oraş îl cunosc de ani buni”, spune Becky Johnson, corespondent Sky News.

Deşi toată lumea ştie despre ce este vorba, lucrurile nu se schimbă.

Din păcate, oraşul Leicester nu este singura localitate unde au fost semnalate astfel de cazuri. Potrivit unui raport al poliţiei britanice, Regatul Unit are cel puţin o sută de mii de sclavi, iar exploatarea lor se face în spatele uşilor închise.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel