Schimb DUR de REPLICI între Salvini și Seehofer: „Șacalii!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Amenințările Guvernului italian au făcut ca nava de salvare germană „Alan Kurdi”, cu 65 de migranți la bord, să își schimbe cursul către Malta, unde a ajuns duminică după-amiază. Însă nici Malta, potrivit ultimelor informații, nu este dispusă să-i preia pe refugiați. Nava se aflase în apele internaționale din Lampedusa, iar acostarea i-a fost refuzată în Italia. Între miniștrii de interne italian și german au loc schimburi dure de replici, anunță HotNews.ro.

ONG-ul de caritate Sea-Eye a anunțat sâmbătă dimineață pe Twitter că poliția financiară italiană a venit "personal la bord", pentru a înmâna un decret al ministrului de Interne italian, Matteo Salvini: "Portul este inchis".

Sâmbătă seară, reprezentanții Sea-Eye declarau pentru presa germană că vor conduce vasul spre insula malteză, ca următoarea soluție. Oferta de ancorare în portul libian Sawija a fost refuzată. "Acum vom vedea dacă și alte guverne europene împărtășesc atitudinea dură a Italiei sau oferă oamenilor un refugiu sigur", a declarat șeful echipei Sea-Eye, Gorden Isler, citat de Welt.de.

Anterior,o altă navă de salvare a migranților, nava "Alex", care declarase starea de urgență pe vas, a ignorat interdicția lui Salvini, ancorând în portul Lampedusa. "Condițiile de igienă la bord sunt de nesuportat", relatase ONG-ul Mediterranea pe Twitter, după două zile de așteptare în largul coastei. Acolo, nava a fost luată în primire de un număr mare de polițiști.

 

Matteo Salvini solicită „încetarea cruzimii inutile”

 

Ministrul de Interne Matteo Salvini, politician al Ligii Nord, de orientare radicală de dreapta, a scris pe Twitter, după andocarea navei "Alex", că echipajul acesteia este format din "șacali". În consecință, le-a refuzat părăsirea navei. Mediterranea a reacționat, solicitând "încetarea cruzimii inutile".

Potrivit unor informații provenite din cercurile guvernamentale de la Berlin, ministrul de Interne german, Horst Seehofer, i-a trimis omologului sau italian, Matteo Salvini, o scrisoare în care cere ridicarea interdicțiilor în porturile italiene pentru navele de salvare a refugiaților. "Apelez urgent să vă regândiți atitudinea de a nu deschide porturile italiene", a scris Seehofer. El a precizat că salvarea persoanelor aflate în primejdie este o datorie umanitară, care nu trebuie pusă la îndoială.

Guvernul federal este dispus, "în limitele unei soluții solidare europene, să preia o parte dintre cei salvați de pe mare", a declarat Horst Seehofer (CSU). Iar acest lucru n-ar fi valabil doar pentru refugiații salvați pe nave sub steag german. Salvini a refuzat însă, fără discuții, mână întinsă de ministrul german de Interne. El ar prefera să-i trimită pe imigranți cu autocarul "direct la ambasada germană din Roma", potrivit unui mesaj video.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel