"Schemă" ratată pentru un român din Italia: A mers la poliție să reclame că i-a fost furat telefonul, dar carabinierii i-au făcut lui dosar imediat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român din Italia a simulat faptul că i-a fost furat telefonul mobil pentru a încasa banii de asigurare. "Schema" nu i-a ieșit, iar carabinierii l-au denunțat pentru "simularea unei infracțiuni".  

Un român în vârstă de 27 de ani, rezident în Porto Sant'Elpidio, este acuzat de infracțiunea de "simulare a unei infracțiuni", după ce a mers la poliție și a depus plângere că a fost jefuit. În realitate, tânărul vânduse telefonul mobil și dorea să încaseze banii pe asigurarea aparatului.

Ofițerii postului din Porto San Giorgio au făcut lumină în acest caz, cu ajutorul imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere, precum și a a înregistrărilor telefonice. Pe 5 noiembrie, românul a mers la secție și a raportat că a fost jefuit. Mai exact, un bărbat nord-african l-a amenințat cu un cuțit și i-a furat telefonul mobil.

Investigațiile au permis reconstituirea succesiunii exacte a evenimentelor, din care a reieșit că românul a vândut de fapt telefonul mobil cetățeanului extracomunitar și apoi a reclamat furtul acestuia pentru a obține despăgubirile prevăzute în polița de asigurare încheiată la cumpărarea aparatului.

Acest caz vine doar la câteva ore după ce un alt român din Italia a furat din cutia milei unei biserici. 

Un român din Italia a spart cutia milei și a furat toți banii

 

Un român în vârstă de 41 de ani a fost reținut în Italia, după ce a furat din cutia milei a unei biserici dintr-o localitate din Bologna.   

Un cetăţean român în vârstă de 41 de ani, a fost reținut în Italia, după ce a fost surprins furând din cutia milei a unei biserici.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de sâmbătă, într-un lăcaș de cult din San Giovanni in Persiceto, o localitate din provincia Bologna. Hoțul, care nu are un adăpost stabil, a pus ochii pe cutiile în care credincioșii aduc ofrande.

Preotul a observat comportamentul ciudat al românului

 

Alertat de comportamentul suspicios al românului, preotul paroh din localitate a cerut intervenția carabinierilor. Oamenii legii au intervenit prompt și l-au surprins pe român lângă Biserică. Acesta avea asupra sa suma de 64,00 euro în monede.

S-a constatat ulterior că banii fuseseră scoși cu puțin timp înainte din cutia milei al cărei lacăt îi rupsese.

Românul de 41 de ani va fi judecat prin intermediul unui proces rapid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel