Scene șocante în parcarea unui supermarket. Gestul extrem la care a recurs un șofer român

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Scene șocante în parcarea unui supermarket. Gestul extrem la care a recurs un șofer român
Scene șocante în parcarea unui supermarket. Gestul extrem la care a recurs un șofer român

Scene șocante în parcarea unui supermarket din Satu Mare. Iritat că un bărbat ținea rezervat un loc în așteptarea soției, un șofer nu a mai ținut cont de nimic, și l-a călcat pe acesta pe picior cu mașina.

Incidentul s-a petrecut miercuri seară. Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră montată la bordul unui alt autoturism, aflat în trecere.

Unul dintre cei implicați în scandal, un bărbat de 40 de ani, voia să țină un loc de parcare în fața magazinului pentru soția sa care urmă să ajungă cu mașină.

În imagini se vede cum un alt șofer, de 47 de ani, a încercat să obțină cu orice preț același loc. Acesta l-a călcat cu mașină pe picior, după care ambii au început să se certe. Bărbatul care își aștepta soția s-a înfuriat și mai tare și a lovit mașină cu piciorul distrugând una dintre oglinzi. Apoi s-a nasputit asupra celor aflați în autoturism. În scurt timp, în fața supermarketului a venit și un echipaj de poliție care, în cele din urmă a reușit să calmeze spiritele.

 

Bărbatul rănit a fost transportat cu ambulanța la spital

 

Bărbatul rănit la picior a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Satu Mare pentru îngrijiri medicale. Cei doi s-au ales cu dosare penale - unul pentru vătămare corporală și celălalt pentru distrugere.

„Polițiștii au constatat că pe fondul unor neînțelegeri pe baza ocupării unui loc de parcare, un bărbat de 47 de ani a trecut cu autoturismul peste piciorul unui bărbat de 40 de ani”, a precizat Alina-Cadina Candrea-Ținca, IPJ Satu Mare, potrivit Știrile PRO TV.

Din păcate, nu este singurul caz de acest fel. Anul acesta un bărbat aflat pe o trotinetă a sfârșit sub roțile unei mașini după o ceartă în trafic cu un motociclist.

Psihologii spun că astfel de situații pot fi evitate, dacă șoferii își controlează primul impuls.

„E perioada aceasta pandemică care e o criză pentru toată lumea și atunci sigur avem aceste reacții mai instinctuale, mai agresive, și atunci să ne retragem puțin și să vedem ce se întâmplă acolo”, susține Diana Pop, psiholog, conform sursei citate.

„Ne referim la civilizație și educație în general și la civilizație și educație rutieră în particular. Lumea nu mai are răbdare și orice mică scânteie poate genera astfel de atitudini”, a precizat Bogdan Marișca - pilot raliuri.

 

Codul Penal nu îi pedepsește pe cei care sunt agresivi în trafic

 

În România, Codul Penal nu îi pedepsește pe cei care sunt agresivi în trafic, iar șicanele, claxonarea repetitivă sau îmbrâncelile între conducatorii auto sunt încadrate la tulburarea liniștii și ordinii publice ori la loviri și alte violențe. Iar cei care au greșit pot primi o amendă sau închisoare de la trei luni la doi ani.

Un proiect care ar urma să introducă o nouă sancțiune contravențională pentru astfel de fapte se află acum în pregătire la Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel