Germania. Scene înfricoșătoare în ghetoul Duisburg-Marxloh: "Când am venit aici, mi s-a spus: Aici este România, nu aveți ce căuta" (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un reportaj al televiziunii Spiegel TV prezintă imagini înfricoșătoare din cartierul Marxloh din Duisburg, considerată o zonă „no-go“. Mai multe familii de români locuiesc aici, răspândind teroare în rândul altor colocatari. În urmă cu 5 ani, cancelarul german Angela Merkel a recunoscut extinderea aşa-ziselor zone interzise accesului - zone no-go - pe teritoriul Germaniei.

Cu doar câteva decenii în urmă, cartierul Marxloh din Duisburg era unul dintre cartierele în care era ușor să trăiești și să lucrezi. Acum lucrurile arată diferit, deoarece unele părți din Marxloh sunt în stare de degradare și există multe probleme sociale. Prăbușirea minelor de cărbune din Ruhr și criza oțelului din anii 1980 au fost urmate de șomaj și criminalitate.

Chiar și Duisburg-Friemersheim, care era cândva un cartier al clasei de mijloc, este considerat în unele cartiere un punct fierbinte. Un reportaj al televiziunii Spiegel TV face lumină asupra modului în care trăiesc locuitorii din Marxloh și Friermersheim din Duisburg - unele scene sunt șocante, relatează 24rhein.de.

"Când am venit aici, mi s-a spus: Aici este România, nu aveți ce căuta"

 


De exemplu, Köksal Yalcin, un familist de origine turcă care locuiește în Duisburg-Friemersheim, spune: "Când am venit aici, mi s-a spus: Aici este România, nu aveți ce căuta aici". Yalcin este tatăl a doi copii, pe care nu îi lasă să iasă singuri în cartierul său, spune el: "Aici ușa este arsă, la fel și întrerupătoarele de lumină, chiar lipsesc, cutiile poștale sunt lovite cu piciorul."

De fapt, mai ales în zona din jurul Erlinghagenplatz, au existat probleme repetate în ultima vreme. Multe apartamente din cartier au fost executate silit și aparțin acum unui consorțiu care închiriază în principal imigranților din Europa de sud-est.

Barierele lingvistice au dus la probleme cu vecinii, iar cutiile poștale au fost sparte în mod repetat în masă. În 2021, angajații poștali au refuzat chiar să livreze scrisori timp de luni de zile - de teama unor situații amenințătoare, după cum a relatat, printre altele, WAZ.

Scene înfricoșătoare în ghetoul Duisburg-Marxloh: "Nu-mi las copilul singur afară"


Fiica sa în vârstă de 11 ani spune: Oamenii își petreceau noaptea pe hol și își făceau afacerile acolo. Köksal Yalcin nu mai știe ce să facă. Și alți locuitori se simt inconfortabil. Este murdar, zgomotos, nu poți dormi, spune un rezident. "Înainte totul era bine aici, dar apoi au venit familii noi, mulți oameni", spune rezidentul.

Cartierul Marxloh se află în districtul Hamborn, 21.530 de persoane locuiesc aici. Cartierul Duisburg Friemersheim face parte din districtul urban Rheinhausen. Aici locuiesc aproximativ 12.100 de persoane

Cel mai recent, Marxloh a atras atenția în ajunul Anului Nou, unde au avut loc revolte și violențe împotriva lucrătorilor de salvare - au fost afectate și districtele Hochheide și Hochfeld. 

Români în „zonele problematice“: ghetouri în extindere, societăţi paralele şi zone no-go

 

Publicaţia germană Bild şi revista Focus, printre altele, au identificat peste 40 de “zone problematice" pe teritoriul Germaniei. Aceste zone - cu numeroşi imigranţi, cu nivele ridicate de şomaj şi dependenţă cronică de ajutoare sociale - au devenit, în combinaţie cu decăderea urbană, incubatoare pentru anarhie.

Într-un articol, Bild a descris aceste zone ca fiind “ghetouri în extindere, societăţi paralele şi zone no-go”. Ele includ: Berlin-Neukölln, Bremerhaven-Lehe/Bremen-Huchting, Koln-Chorweiler, Dortmund-Nordstadt, Duisburg-Marxloh, Essen-Altenessen, Hamburg-Eidelstedt, Kaiserslautern-Asternweg, Mannheim-Neckarstadt West şi Pforzheim-Oststadt.

Problema zonelor no-go este în special acută în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german. Potrivit Rheinische Post, zonele problematice din acest land includ: Aachen, Bielefeld, Bochum, Bonn, Bottrop, Dorsten, Duisburg, Düsseldorf, Essen şi alte câteva oraşe, relatează Epoch Times Romania.

Duisburg, un oraş cu o populaţie totală de aproximativ 500.000 de locuitori, este căminul a aproximativ 60.000 de turci musulmani, devenind astfel unul dintre cele mai islamizate oraşe ale ţării. Totuşi, în ultimii câţiva ani, mii de bulgari şi români (inclusiv ţigani Sinti şi romi) au inundat Duisburg, creând un centru etno-religios.

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel