Scenariu demn de film, în Franța: Un român a spart o locuință în care era un adolescent singur, cu o șurubelniță „găsită întâmplător“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un adolescent din Balma, aproape de Toulouse, a speriat un hoț român de 36 de ani care a intrat în casa lui. Jandarmii l-au prins, recuperând obiectele furate: un stilou, banii din pușculița băiatului și câteva bijuterii.

Pe 27 octombrie, în orașul Balma, din apropiere de Toulouse, un incident a avut loc care a amintit de celebrele evenimente din filmul "Singur acasă" cu Macaulay Culkin. Un hoț a intrat într-o casă, iar în interior se afla un adolescent de 16 ani. Jandarmii au fost chemați să intervină.

Totul a început înfricoșător pentru tânărul de 16 ani, care se afla singur acasă într-o zi obișnuită de vineri. A auzit o bătaie la ușă și a avut curiozitatea să se apropie să vadă cine este. Cu toate acestea, când a privit pe vizor și a constatat că nu recunoaște persoana de afară, a ales înțelept să nu deschidă ușa.

Cu puțin timp mai târziu, prin fereastra sa, a observat un individ pe terasa casei. Apoi, a auzit o bătaie puternică la ușă. Adolescentul, speriat, s-a retras la etajul superior al casei și a sunat disperat mama lui pentru a cere ajutor.

Românul a spus că a fost păcălit cu un loc de muncă fals

 

În timpul convorbirii telefonice, auzea zgomote din partea de jos a casei, iar un sunet puternic de fereastră spartă i-a dat de înțeles că situația devine tot mai gravă. Mama i-a cerut fiului său să se ascundă sau să fugă pentru a-și salva integritatea. Alegerea tânărului a fost să fugă pentru a cere ajutorul.

Poliția a fost imediat alertată, iar forțele de jandarmerie din Toulouse Saint-Michel au intervenit rapid pentru a rezolva situația. Hoțul a reușit să intre în casă și să răscolească prin camere și dulapuri în căutare de obiecte de valoare. El a fost arestat la primul etaj al casei, relatează presa franceză.

În geanta sa, au fost găsite bijuterii, un stilou Mont-Blanc și 200 de euro, toate furate din casa adolescentului. După ce a fost retinut de poliție, s-a aflat că individul, în vârstă de 36 de ani, este de origine română. El a declarat că sosise în Toulouse cu o zi înainte, după ce i s-a promis un loc de muncă. A rămas singur și fără adăpost, așa că a "descoperit din întâmplare" o șurubelniță lângă un coș de gunoi și a folosit-o pentru a pătrunde în casa adolescentului.

Hoțul urmează să fie prezentat în fața instanței duminică dimineața și ar putea fi judecat luni într-un proces accelerat. Asemănarea cu evenimentele din filmul "Singur acasă" nu poate fi neglijată, iar povestea ilustrează cât de ingenioși pot fi tinerii atunci când sunt puși în situații neașteptate și periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel