Scenarii: PSD ar putea încerca suspendarea lui IOHANNIS odată cu referendumul pentru familie

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Deteriorarea relațiilor dintre PSD și Klaus Iohannis ar putea duce la o suspendare a președintelui, susțin unii analiști politici.

Relaţiile dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă s-au rupt atunci când președintele i-a cerut demisia premierului. Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

Vizita lui Dăncilă, împreună cu Dragnea,  în Israel, dar şi un memorandum secret, prin care guvernul ar fi decis, fără să-l consulte pe preşedinte, să mute ambasada din Tel Aviv la Ierusalim, au declanşat criza.

Iohannis a încercat să discute cu premierul dar Viorica Dăncilă a anunţat vineri dimineaţă că nu onorează invitaţia la Cotroceni.

Analistul Cristian Pârvulescu consideră că acest scandal este începutul unei crize politice cu multe scenarii.

Cristian Pârvulescu: “Al treilea scenariu e unul al conflictului absolut în care PSD declanşează suspendarea şi încearcă un referendum de revocare în paralel cu cel pentru familie.

În 2013, Legea referendumului a fost modificată şi cvorum e de 30%. Cumularea celor 2 referendumuri care nu e deloc democratică ar putea duce la crearea unui numitor comun şi cred că acest scenariu e de mult timp construit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel