Scandalul mașinilor din Italia. ATAC la PNL: „Mai bine ar pune mâna și ar informa românii rezidenți”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Toni Neacșu, fost avocat al Bombonicăi Prodana în dosarul DGASPC Teleorman, a postat, în urmă cu scurt timp, un mesaj pe pagina de Facebook cu privire la scandalul mașinilor din Italia. 

„În loc să se revolte și să încerce să puncteze politic, PNL-ul mai bine ar pune mâna și ar informa românii rezidenți în Italia, dar și în orice altă țară din UE, ce obligații au potrivit dreptului european. Nu poți exporta smecheria românească într-un stat care-și respectă legile. Nu poți nicăieri în Europa să circuli mai mult de 6 luni cu o mașină inmatriculată în altă țară (cu excepție Danemarcei), chiar dacă-ți păstrezi domiciliul în țară. Esti obligat s-o îmatriculezi în noua țară și să plătești taxele, inclusiv asigurările, din acea țară. Nu ai voie să închiriezi, nici măcar gratuit, adică prin comodat, mașina inmatriculată în altă țară.


Dacă îl va mai ține revolta, ar face bine să citească si art 82 alin 4 din Codul rutier românesc. Nici în România nu poți conduce un autovehicul înmatriculat în altă țară mai mult de 90 de zile, dacă locuiești aici. La sfârșit să încheie cu Directiva 83/182/CEE.

Pentru varianta scurta să citească aici https://europa.eu/.../regist.../registration-abroad/index_ro.htm”, a scris Toni Neacșu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel