Scandalul dintre Simion și Virgil Popescu ia amploare. Procurorii au deschis dosar penal

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament. 

"În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform acestuia, marți procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor fost suspendată

 

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l 'hoţ'.

"Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion", a cerut Daniel Suciu, preşedintele de şedinţă.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care Daniel Suciu a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa.

"Stimaţi colegi, este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce îşi ţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii, eu nu pot să conduc şedinţa. Convoc şedinţa Biroului permanent, declar şedinţa închisă", a afirmat Suciu. 

Virgil Popescu depune plângere penală la adresa lui George Simion şi a solicitat filmarea integrală a incidentului

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a informat, marţi, că a anunţat, printr-o adresă, conducerea Camerei Deputaţilor că va depune o plângere penală pe numele copreşedintelui AUR George Simion şi a solicitat să i se pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentului petrecut în şedinţa de plen consacrată dezbaterii moţiunii simple a USR.

"Am depus o adresă la Camera Deputaţilor în atenţia secretarului general şi al membrilor Biroului permanent prin care i-am anunţat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion şi prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute", a scris Popescu, pe Facebook.

El a transmis forului legislativ şi transcrierea discursului pe care trebuia să-l susţină la dezbaterea moţiunii şi pe care, în semn de protest faţă de gesturile violente ale lui Simion, a decis să nu-l finalizeze la tribuna Camerei Deputaţilor.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este "hoţ".

Anterior, în timpul discursului ministrului Popescu, Simion a vociferat din sală. "Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", a replicat Popescu, moment în care copreşedintele AUR a mers la tribună.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a intervenit, rugând chestorii să-l îndepărteze pe George Simion. "Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion", a cerut Suciu.

El a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa.

Dezbaterea moţiunii a fost ulterior reluată, însă fără participarea ministrului Energiei şi a deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel