SCANDAL la Antena 3. Plecarea ROMÂNILOR în STRĂINĂTATE a încins spiritele: „Lăsați prostiile! Pentru Dumnezeu! E aberant!”

Liderul PACT Sebastian Burduja, europarlamentarul Maria Grapini și europarlamentar Mircea Diaconu au avut un schimb dur de replici, în această seară, în emisiunea „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

Plecarea românilor în străinătate a stârnit controverse și i-a făcut pe invitați să își adreseze replici acide.

Mircea Diaconu: „Toată lumea vorbește despre cât de rău e celălalt (...). Partea proastă în România este că e vorba mereu despre cât de rău este. Pleacă românii. Pleacă 200.000, hai să fim serioși! Ce înseamnă? Înseamnă că își exercită dreptul la liberă circulație ca cetățeni europeni. Luați-o așa, nu înseamnă decât atât!”

Sebastian Burduja: „Nu, nu, nu!”

Mircea Diaconu: „Lăsați-mă și pe mine puțin, dl. Burduja! Oamenii, orice om care vrea să se dezvolte caută cele mai bune oportunitățile cele mai bune. Despre asta este vorba! Nu înseamnă că pleacă isterizați! Unii, da! Pleacă supărați, jigniți și așa mai departe. Dar, cei mai mulți se duc ca să muncească, ca să construiască. Nu pleacă fugind!”

Maria Grapini: „De ce vin investitorii străini la noi? Pentru că e mai bine!”

Mircea Diaconu: „Foarte bine că pleacă, să muncească... Eu sunt foarte fericit că pleacă să muncească, cu acei bani să vină acasă, că contruiască, să investească, să se dezvolte...”

Maria Grapini: „Eu sunt de acord!”

Sebastian Burduja: „Eu nu pot să fiu fericit că românii pleacă, dl. Dumitrescu! Eu îi cunosc! Am stat 12 ani în Diaspora”.

Maria Grapini: „Dar de ce ați plecat 12 ani în Diaspora?”

Sebastian Burduja: „Vă rog! Dna. Grapini, nu v-am întrerupt! Sunt 250.000 de copii în țara asta care cresc fără cel puțin un părinte acasă. E o generație pierdută!

Maria Grapini: „Aoleu!”

Sebastian Burduja: „Nu pot să mă bucur că românii pleacă. Sigur că își exercită un drept, însă oamenii aceștia nu pleacă de bine, dl. Diaconu!”

Mircea Diaconu: „Nu mai generalizați pentru Dumnezeu! Fiecare pleacă din alt motiv! Nu mai generalizați, e aberant!”

Sebastian Burduja: „Dl. Diaconu, am respect față de dvs., nu e vorba despre asta!”

Mircea Diaconu: „Haideți să nu batem câmpii!”

Sebastian Burduja: „Dacă e despre cine urlă mai tare... asta e regula...”

Mircea Diaconu: „Nu despre asta e vorba! Lăsați prostia asta!”

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy