Scandal între Palate. ALDE sare în apărarea premierului: "Situație inacceptabilă"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

După ce Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele Executivului, Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, spune că ar fi neconstituțional ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea șefului statului.

"Președintele României, potrivit, art 87 din Constituție, nu poate participa, la cererea sa, la orice ședință de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea și ordinea publică. Și nu conduce ședințele de Guvern decât în aceste situații și cu aceste limite procedurale. În momentul în care dezbaterea pe respectivele subiecte s-a încheiat, Președintele părăsește sala în care are loc ședința de Guvern sau rămâne doar să asiste. Altminteri s-ar ajunge la situația neconstituțională și, deci, inacceptabilă, ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea Președintelui și nu a prim-ministrului", a scris Varujan Vosganian, marți, pe contul său de Facebook.

Citește și: Dăncilă, RĂSPUNS pentru Iohannis, după ce președintele a spus că va participa la toate ședințele de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Viena, că va merge la toate şedinţele de Guvern pentru a împiedica adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel