Scandal în Elveția după moartea unui bătrân vaccinat contra coronavirusului. Autoritățile elvețiene au transmis un comunicat oficial referitor la caz

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Agenţia elveţiană pentru produse terapeutice, responsabilă şi de autorizarea comercializării vaccinurilor anti-COVID-19, a calificat drept "foarte improbabil" să existe o legătură între recentul deces al unei persoane de 91 de ani şi imunizarea sa cu vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech, relatează miercuri AFP.

"Anchetele autorităţilor medicale cantonale şi Swissmedic au conchis, luând în considerare afecţiunile de care suferea persoana în cauză şi evoluţia maladiei sale, că foarte probabil nu a existat nicio legătură între deces şi vaccinare", explică agenţia într-un comunicat.

"Datele foarte complete disponibile la ora actuală indică bolile preexistente ca fiind cauze naturale ale morţii (acestui pacient), ceea ce a fost înregistrat astfel în certificatul de deces", precizează Swissmedic.

Pacientul de 91 de ani era rezident al unui centru pentru vârstnici şi a fost printre primii din Elveţia imunizaţi cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania).

Vaccinul a fost deja administrat câtorva milioane de oameni în Marea Britanie, SUA şi unele ţări europene, fără a fi până acum asociat cu niciun deces.

Producătorii au subliniat într-un comunicat că "gândurile lor se îndreaptă către familii", dar "din nefericire au loc decese nelegate de vaccin în aceeaşi măsură în care s-ar produce în populaţia generală a persoanelor vârstnice şi a celor din categorii de risc care sunt prioritare" în campaniile actuale de imunizare.

Informaţia privind decesul cetăţeanului elveţian a apărut iniţial într-un articol online scris de un jurnalist elveţian controversat, între altele, pentru minimizarea pandemiei, fiind apoi preluată de numeroase media din ţară, mai notează AFP, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel