SCANDAL la nivel înalt în AUSTRIA: Consulul onorific al ROMÂNIEI, implicat într-un scandal de corupție și luare de mită

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Conculul onorific al României în Sankt Polten, Niederosterreich, Harald Neumann, apare într-un dosar de corupție privind jocurile de noroc și licențele pentru cazinouri din Austria. În România, compania sa lucrează cu Loteria Română.

Harald Neumann, consul onorific al României în Austria, este cercetat într-o afacere de corupție cu cazinouri, el fiind suspectat de luare de mită, conform cotidianului austriac Der Standard. Neumann este consul onorific în Sankt Polten, Niederosterreich.

Pe pagina de internet a MAE, adresa de e-mail a Consulatului onorific al României este la sediul firma Novomatic, implicată în scandal. Harald Neumann, este șeful companiei Novomatic și vicepreședinte al Forumului Economic din Viena. El este implicat în afacerile cu jocuri de noroc.


„În ochii anchetatorilor, șeful Novomatic, Harald Neumann, a jucat un rol foarte activ în acest caz. El a fost prezent la întâlnirea cu ministrul Finanțelor Löger și, în plus, cu puțin timp înainte a primit documente de la cabinetul său, referitor la licențe de cazino. Lui Strache, Neumann i-a scris, după o întâlnire cu secretarul de stat Fuchs în conformitate cu actul (acuzării): 'A fost într-adevăr dificil, dar la aceasta și Löger a ajutat foarte mult'. Neumann este acuzat de abuz și luare de mită, el neagă acest lucru”, scrie cotidianul austriac Der Standard.


Novomatic funcționează și în România, unde operează în parteneriat cu Compania Națională Loteria Română SA, aproximativ 5.300 VLT (automate jocuri video loterie), în circa 1.300 de locații. Firma austriacă are activitate în peste 80 de săli de joc sub brandul „Admiral” și operează prin intermediul unei rețele extinse de parteneri și terți. În 2015, NOVOMATIC România a lansat un nou operator în segmentul pariurilor sportive, brandul renumit la nivel internațional „TIP&CASH”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel