SÂMBĂTA MARE. Tradiții și obiceiuri

StiriDiaspora Team / 27 apr 2019, 10:57 Salveaza PDF Comentarii

În Sâmbăta Mare, creștinii prăznuiesc îngroparea Mântuitorului.

În Sfânta și Marea Sâmbătă prăznuim îngroparea lui Hristos cu trupul și pogorarea la iad cu dumnezeirea pentru a ridica din stricăciune la viață veșnică pe cei din veac adormiți.

 „Când Te-ai pogorat la moarte Cela ce esti fără de moarte, atunci iadul l-ai omorât cu stralucirea dumnezeirii. Iar când ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt, toate puterile ceresti au strigat: Datatorule de viata, Hristoase Dumnezeul nostru, marire Tie”.

Îndată dupa ce se spun cu cântare cuvintele în care facem prohodirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, îndată după aceea se pomenește Învierea.

Sâmbăta Mare sau Sâmbăta Paştelui este marcată de superstiţii, tradiţii şi obiceiuri. Se spune că nu este bine să dormi în Sâmbătă Mare, întrucât atunci când se deschid cerurile Domnul poate vedea înlăuntrul fiinţelor, iar dorinţele pe care ţi le pui se vor împlini.

Atunci când Iisus a murit pe cruce pentru mântuirea lumii ca un miel nevinovat, a fost numit ''Mielul lui Dumnezeu'', simbolizând sacrificiul său desăvârșit. De aceea, de pe masa  de Paști nu lipsesc preparatele din miel.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy