Salvini REFUZĂ să primească în porturile Italiei o barcă de salvare cu 49 de persoane la bord

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, adeptul unei linii dure împotriva migraţiei, refuză să primească în porturile Italiei o barcă de salvare cu 49 de persoane la bord, începând un nou blocaj în legătură cu migranţii salvaţi din Marea Mediterană, informează DPA.

Organizaţia neguvernamentală Mediterranea spune că i-a salvat luni pe migranţi de pe o barcă pneumatică aflată în derivă la circa 49 de mile nautice (78 de kilometri) în largul Libiei.

Migranţii "pot fi trataţi, hrăniţi, îmbrăcaţi, li se pot oferi orice fel de bunuri de necesitate, însă, în ce mă priveşte, nu au permisiunea mea să pună piciorul în Italia", a declarat marţi Salvini la postul de ştiri SkyTG24.

Nava din Mediterana navighează sub pavilion italian şi este staţionată în prezent în largul Lampedusei, o mică insulă italiană situată la circa jumătatea distanţei dintre Sicilia şi Africa de Nord.

Salvini a acuzat ONG-ul de "comiterea infracţiunii de sprijinire a migraţiei ilegale" prin substituirea unei operaţiuni de salvare a pazei de coastă libiene, care ar fi însemnat întoarcerea migranţilor în Libia.

Ministerul de Interne a transmis de altfel o directivă către şefii poliţiei, marinei şi gărzii de coastă prin care le cere să facă tot posibilul pentru a preveni "intrarea ilegală a imigranţilor pe teritoriul naţional".

Salvini, care este şi vicepremier şi liderul partidului radical Liga, susţine că politica sa de uşi închise faţă de imigraţie a contribuit la o scădere semnificativă a numărului sosirilor de migranţi şi a numărului deceselor pe mare în rândul migranţilor.

Însă acţiunile de a preveni ca migranţii să plece din Siria sau de a-i întoarce în această ţară sunt controversate, deoarece aceştia sunt de obicei expuşi unor încălcări grave ale drepturilor omului.

În ianuarie, organizaţia Human Rights Watch a transmis că migranţii blocaţi în tabere supraaglomerate din Libia, printre care şi copii, nu au acces la mâncare, servicii de sănătate şi instalaţii sanitare decente şi sunt bătuţi cu regularitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel