Salvatori români, în mijlocul dezastrului din Albania. Descoperire înfiorătoare a militarilor: „Au fost găsiţi îmbrăţişaţi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură YouTube.com
Sursa foto: captură YouTube.com

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs, marți dimineață, în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării. România a trimis două avioane cu echipe de căutare - salvare în Albania.

Echipele de salvare din România au ajuns în Albania pentru a ajuta autoritățile locale în misiunea lor de găsire a victimelor teribilului cutremur.

Militarii români au reușit să recupereze de sub dărâmături două persoane decedate, un cuplu, pe care salvatorii i-au găsit îmbrățișați, anunță România Tv. Intervenția de recuperare a celor două cadavre a durat mai bine de șase ore, din cauza dificultăților din zona afectată.

Echipa de căutare-salvare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) trimisă în Albania acţionează într-o localitate care se află la 40 de kilometri de Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„Echipa de căutare-salvare din cadrul IGSU a ajuns în Albania şi urmeaza să se deplaseze către localitatea desemnata de autorităţile albaneze, care se afla la 40 de km de capitală”, anunţă, marţi seară, Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

Numărul morţilor în seism a ajuns, miercuri, la 28, potrivit unor informaţii recente. De asemenea, sunt sute de răniţi, informează AFP. Între timp, echipe internaţionale de salvatori caută în continuare supravieţuitori printre rămăşiţele clădirilor prăbuşite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel