Salată de icre. Rețeta economică cu pâine, cu care nu vei da greș niciodată 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
salata_de_icre
salata_de_icre

Când e vorba de salată de icre toata lumea are rețeta proprie. Vă propunem azi rețeta salatei de icre care se poate prepara din icre sarate sau proaspete de crap, hering și poate fi „înmulțită” cu miez înmuiat de pâine sau gris fiert. Bineînțeles că puteți săă faceți și rețeta clasică, doar din icre și ulei.  

Cum însă puteți face un castron mare și plin de salată din doar 100 grame de icre sărate. Este o rețeta veche, din vremurile de criza în care femeile nu mai știau ce să mai gătească. Așa că de cele mai multe ori, se înmulțea salata de vinete cu dovlecei fierți sau piureul de castane cu fasole uscata fiartă și dată prin sita.  

Dacă aveți icre proaspete, separați-le de membrană care le unește și apoi sărați-le din abundență.  Mai ameți nevoie de 2 felii medii pâine (doar miezul), 350 ml ulei de floarea soarelui, 100 - 150 ml apă minerală (carbogazoasă), 1 ceapa mică tocată fin, zeama de lămâie. Tocați ceapa mărunt. Înmuiați cele două felii medii de pâine și le curățați de miez. Stoarceți miezul de pâine pâine. Într-un  castron așezați icrele de crap sărate și miezul de pâine.  Mixați icrele cu pâinea până obțineți o crema omogenă și groasă. Turnați treptat din ulei, bătând cu mixerul la viteza medie, până ce este încorporat tot. Nu se taie nimic! Compoziția e cremoasă și  lucioasă.

Deoarece salata de icre e foarte densă, adăugați puțină apă minerală. Începeți cu 50 ml de apă și vedeți dacă vă convine consistenta. Puteți adăuga și 100 – 150 sau 200 ml de apa minerală. Salata de icre devine spumoasă și aerata și mai moale. Acum creste mult și în volum.

 

Trucuri dacă salata de icre se taie

 

Dacă din întâmplare vi se taie salata, scurgeți din castron uleiul care s-a separat și înmuiați încă o jumătate de felie de pâine. Adăugați miezul stors în salata tăiată și mixați cu grijă, la viteză mică. Veți vedea cum salata se repara și devine cremoasă. Adăugați restul de ulei rămas în cană gradată și/sau pe cel scurs în ceșcuță. La urmă se adaugă ceapa tocată fin și zeama de lămâie. Salata de icre de crap este gată! Poftă bună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel