Salariul minim ar putea creşte cu 450 lei, iar pensiile cu 10%

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Salariul minim ar putea creşte cu 450 lei, iar pensiile cu 10%, începând cu 01 ianuarie 2023. Aceste două măsuri ar fi propuse de PSD. 

Salariul minim brut ar putea să se majoreze cu 450 de lei, începând de anul viitor. Este propunerea făcută de liderii social-democraţi care discută despre un nou pachet socio-economic zilele acestea, la mare. Şi creşterea pensiilor este în discuţie însă, momentan niciun oficial nu a venit cu explicaţii şi măsuri concrete, potrivit Antena 3.

Ministrul Muncii a anunțat recent că PSD va propune că pensiile să fie majorate cu un procent mai mare de 5,1%. Mai exact, variantele sunt 8, 10 sau 15%, cât este rata inflaţiei astăzi. De asemenea, trebuie să se ia o decizie privind creșterea plafonului până la care pensionarii sunt scutiţi de plata impozitului pe venit.

Salariul minim ar putea creşte şi el de la 1 ianuarie, până la 3.000 de lei brut

 

Potrivit sursei citate, propunerea PSD din pachetul pe care îl va prezenta Marcel Ciolacu miercuri: salariul minim pe economie va crește de la 2550 lei brut la 3000 de lei, din care 200 de lei sunt neimpozabili.

"Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului, să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat, suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă.

Nu o să confirm sau să infirm cifre, o să spun doar că da, am avut discuţii şi despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziţia mediului de afaceri, acei 200 de lei netaxabili, posibiltatea majorării salariului minim, fără o cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român (...)", a spus Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel