Săftoiu (PNL), declarație SUPRIZĂ: "PSD va câştiga alegerile europarlamentare de anul viitor"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Adriana Săftoiu, deputat PNL, a declarat că, în opinia sa, PSD va câștiga alegerile europarlamentare de anul viitor.  

Deputata liberală Adriana Săftoiu a declarat miercuri că PSD va câştiga alegerile europarlamentare de anul viitor, deoarece "maşinăria" partidului "încă merge", în timp ce liderul Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, a apreciat că românii au nevoie de oameni politici care "să le inspire nu doar că pot da jos PSD".

Cei doi au participat la dezbaterea "Opoziţia, încotro?", organizată de Grupul pentru Dialog Social (GDS) şi revista "22".

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a vorbit despre configuraţia parlamentară în raport cu partidul de la guvernare. "În momentul de faţă, situaţia parlamentară este deosebit de dificilă din pricina clientelismului politic. Partidul Social Democrat nu este un partid care funcţionează după idei şi principii, după cauze mai mult sau mai puţin nobile, este un partid care funcţionează pe un sistem pur clientelar. De aceea, sigur că în momentul de faţă dezideratul este pentru toată lumea o moţiune de cenzură care să treacă şi studiem cel mai bun moment pentru a depune această moţiune de cenzură cu şanse. Nu e un lucru uşor. Geografia, cartografia clientelară a PSD-ului este extrem de complicată şi se schimbă în fiecare zi, după bunul plac al liderului suprem, domnul Liviu Dragnea", a afirmat parlamentarul.

La rândul său, Adriana Săftoiu a apreciat că "e foarte greu aritmetic să dai acest guvern jos".

"Nu pentru că nu ar fi tensiuni în PSD. Ar fi o nebunie să nu vă spun că pe holurile Parlamentului, în bănci, nu-i auzi că freamătă. (...) Nu vor vota o moţiune de cenzură decât dacă le oferi ceva şi (...) ceea ce vor ei să le oferim e garanţia că vor rămâne la guvernare", a completat ea.

Totodată, a adăugat liberala, europarlamentarele ce vor avea loc în primăvara anului viitor sunt un "test de partide".

"Europarlamentarele vor da trendul. Acolo se va stabili cam cum stau partidele, se va stabili puţin care va fi bătălia la prezidenţiale. (...) Sunt într-adevăr şi eu destul de curioasă care va fi ierarhia partidelor în europarlamentare. Vă rog, nu mi-o luaţi în nume de rău, dar tot PSD-ul va câştiga europarlamentarele", a afirmat Săftoiu.

Ea a spus că aprecierea aceasta este bazată pe propria experienţă. "Sunt un om care a văzut foarte multe campanii, a simţit (...) şi ştiu, europarlamentarele sunt alegeri de partide, de mobilizare de partide şi asta e, maşinăria lor încă merge, biciul funcţionează", a susţinut deputata, care a mai vorbit despre nevoia unui consens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel