„Să arate ca un accident”. O mamă a cinci copii a plătit în bitcoin un român ca să-i asasineze amantul, în Anglia. Cum a scăpat Paul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Să arate ca un accident”. O mamă a cinci copii a plătit în bitcoin un român ca să-i asasineze amantul, în Anglia: „Era o glumă”
„Să arate ca un accident”. O mamă a cinci copii a plătit în bitcoin un român ca să-i asasineze amantul, în Anglia: „Era o glumă”

O mamă a cinci copii a fost condamnată, astăzi, la 7 ani și jumătate de închisoare, de o instanță din Norfolk, un comitat situat în regiunea de est a Angliei, după ce a fost găsită vinovată că a plătit un român în bitcoin ca să-i ucidă amantul.

Helen H., în vârstă de 44 de ani, a fost condamnată astăzi după ce a plătit Bitcoin în valoare de peste 20.000 de lire sterline către un site de pe dark web numit „Online Killers Market”, totul în efortul de a-l ucide pe Paul B., în vârstă de 50 de ani, în ceea ce ar părea a fi un accident. Răzbunarea a venit după ce Helen și Paul au avut o scurtă aventură.

Femeia a negat că a solicitat de la cineva să-l ucidă pe bărbat și să-l urmărească, între 1 ianuarie 2020 și 13 august 2021, dar a fost găsită în unanimitate vinovată pentru ambele acuzații în urma unui proces de 11 zile.

În cadrul procesului, s-a aflat că site-ul web folosit de Helen a fost o „farsă absolută” concepută „pentru a fura bani”. Procurorii au susținut că, în ciuda acestui fapt, ea a intenționat să-l ucidă pe Paul, căsătorit și cu trei copii.

2. -imagine fara descriere- (sa-arate-ca-un-accident--o-mama-a-cinci-copii-a-platit-in-bitcoin-un-roman-ca-sa-i-asasineze-amantul--in-anglia-era-o-gluma-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video mirror.co.uk

 

Helen a devenit „complet fixată” pe Paul

 

Juraților li s-a spus cum ea și Paul au flirtat unul cu celălalt când lucrau amândoi la o fabrică de produse alimentare din Fakenham, Norfolk. Cei doi au avut o singură întâlnire sexuală în mașina ei, în parcarea plină a fabricii, despre care s-a spus că Paul a regretat-o imediat.

„Ai fost supărată când Paul nu a dorit să aibă o relație cu tine. Răspunsul tău la acea respingere a fost să te angajezi într-un curs de acțiune care a început cu încercări de a-l angaja în comunicare, a progresat în urmărire și a culminat cu solicitarea de crimă”, a precizat judecătoarea Katharine Moore. 

În timpul procesului, magistrații au auzit cum Helen a devenit „complet fixată” pe Paul și i-a trimis în mod repetat e-mailuri rugându-l să se vadă din nou, precum și fotografii nud cu ea, dar el a spus în mod constant că nu vrea să aibă de-a face cu ea.

Chiar și după ce Paul a fost concediat și a primit un nou loc de muncă, Helen s-a angajat în aceeași fabrică pentru a-l urmări. Ea l-a numit „laș” pentru că nu a vrut să vorbească cu ea și a postat comentarii pe Facebook, spunând că „este nevoie să împușcăm în năluci”.

Ulterior, Helen și-a dat demisia de la fabrică în august 2021 și a susținut că a fost hărțuită de Paul și că acesta „a hărțuit sexual alte femei”. Conducerea a respins afirmațiile ei, după ce Paul le-a arătat e-mailurile pe care ea i le trimitea.

Anglia. Tânăr fotbalist român, sfârșit cumplit într-un lac. Cu trei săptămâni înainte a fost bătut: Familia lui Nicolae insistă că atacul și moartea sunt legate

 

„Am nevoie de cineva care să ucidă în Norfolk – să pară un accident”

 

În sala de judecată, procurorii au arătat cum, în ianuarie anul trecut, Helen a înființat contul de criptomonedă și a transferat în el 22.601 de lire sterline din propriile conturi în 35 de tranzacții, folosind economii, o descoperire de cont și două împrumuturi de la o bancă. Apoi, a folosit un browser pentru a căuta pe dark web înainte de a găsi site-ul fals. Helen a postat un mesaj sub numele de utilizator „Horses5” într-un forum, spunând: „Am nevoie de cineva care să ucidă în Norfolk – să pară un accident”, înainte de a schimba mesaje cu un membru al site-ului.

Ea a transferat Bitcoin în valoare de 20.547 de lire sterline într-un cont românesc, împreună cu numele lui Paul, adresele de acasă și de la serviciu și poza lui.

Helen a fost arestată ulterior pe 12 august, după ce poliția i-a urmărit plățile Bitcoin, iar ofițerii au descoperit că a verificat în mod repetat decesele din Norfolk, pentru a vedea dacă s-a luat în considerare cerința ei.

 

„Era mai mult o glumă”

 

3. -imagine fara descriere- (sa-arate-ca-un-accident--o-mama-a-cinci-copii-a-platit-in-bitcoin-un-roman-ca-sa-i-asasineze-amantul--in-anglia-era-o-gluma-3.jpg)

SURSA FOTO: captură bbc.com

Judecătoarea Moore a spus că Helen a vrut „o serie de răzbunare” și a numit-o „o infractoare periculoasă”, care a arătat puține remușcări.

În timpul urmăririi lui Paul, Helen a ignorat avertismentele poliției de a nu mai încerca să-l contacteze. Ea nu a depus mărturie în instanță, dar a spus polițiștilor: „Am pus o postare pe un forum. A fost ca să spun lucruri pe care le simțeam. Era mai mult o glumă. Era un mod de a mă face să mă simt mai bine”.

Ea a susținut că credea că Paul nu va fi rănit până când nu și-ar fi dat ea acordul pentru acel presupus accident.

Avocatul lui Helen, Matthew McNiff, a descris site-ul drept o „farsă absolută” și a spus că afirmațiile că ar fi angajat asasini sunt „prostii”. „Toate încercările ei au fost respinse și respinse. În lumea pe care ea și-a creat-o singură, acesta a fost ceva care a servit unui scop terapeutic”. El a adăugat că, de la arestarea ei, a fost „tratată cu răceală” de soțul și familia ei.

Anglia. Copil român de trei ani, mort în urma unor investigații de cancer ratate; părinții nu cunoșteau limba engleză: NHS, sancționată

 

Paul a rămas „speriat, cu frică de toată lumea”

 

„Helen H. a luat toate măsurile posibile, în ceea ce privește dorința de a obține un asasin pentru a-și îndeplini sarcina. Ea a făcut o depunere de bani, a negociat prețul și a făcut plăți suplimentare. Chiar și atunci când a fost potențial amânată din cauza prețului prea mic, a ignorat asta și a transferat mai mulți bani. A crezut că are de-a face cu un asasin adevărat”, a spus procurorul Marti Blair.

Paul a spus în instanță că a fost cândva încrezător și deschis, dar acum a rămas „speriat, cu frică de toată lumea” și „foarte precaut față de străini”. „Acum sunt anxios, sufăr de anxietate în majoritatea zilelor din viața mea, fie că mă duc la muncă, cumpărături, fotbal. Mă trezesc să-mi verific în mod constant aleea și sunt îngrijorat dacă cineva pe care nu-l recunosc se apropie de casa mea”.

Inspectorul șef detectiv Michael Pereira, de la unitatea Specialist Digital & Serious Organizated Crime pentru poliția din Norfolk și Suffolk, a declarat după audiere: „Această investigație a fost complexă și intensivă și a implicat un număr de echipe care lucrează împreună, ceea ce a fost esențial pentru a asigura condamnarea”.

Anglia. Român de 34 de ani, găsit fără viață în casă. Lucian lasă în urmă o soție însărcinată și doi copii mici: „El a fost totul pentru noi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel