S-au pornit în Europa, dar au ajuns la vama Giurgiulești. Doi minori egipteni, gășiți ascunși într-un camion

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
minori_prinsi_la_frontiera_moldovei
minori_prinsi_la_frontiera_moldovei

Deși intenționau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană, doi minori din Egipt au fost descoperiți la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, într-un camion de pe ruta Turcia - Federația Rusă.

În noaptea de 7 spre 8 decembrie curent, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat pentru formalitățile de control un camion de model Renault cu remorcă, ambele cu numere de înmatriculare românești. La volanul ansamblului de vehicule se afla un moldovean, de 48 de ani, originar din raionul Dubăsari. Șoferul a declarat că țara de destinație este Rusia, iar pe teritoriul Republicii Moldova se afla în tranzit.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au auzit niște zgomote suspecte din interiorul remorcii autocamionului. Prin urmare, angajații Poliției de Frontieră și reprezentanții Serviciului Vamal au decis să rupă sigiliul remorcii.  Oameni legi au găsit, printre materiale de construcție, două persoane de gen masculin, fără acte de identitate, care vorbeau o limbă străină. Șoferul a precizat că nu cunoștea nimic despre cei doi străini, însă a presupus că aceștia ar fi urcat în camion încă în Turcia.

Unul dintre ce doi pasageri clandestini, care vorbea limba engleză, a povestit că sunt minori de 14 și 16 ani, originari din Egipt. Minorii ar fi emigrat din Egipt în Turcia încă în luna august curent, intenționând să ajungă în Italia.  Ajunși în Turcia, au urcat pe ascuns în remorcă, profitând de faptul că aceasta nu era încuiată, totodată neștiind nici ruta de destinație. Tinerii aveau cu ei rezerve de hrană și apă, saci de dormit și telefoane mobile. Călătorind deja de câteva zile, fiind obosiți și extenuați au hotărât să bată în peretele remorcii, în speranța că vor fi auziți. În continuare cazul este cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel