S-a scumpit mâncarea în Spania, care era una din cele mai ieftine țări la capitolul alimentație

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cât costă să mănânci în Spania, meniul zilei costă în medie 13,2 euro, cu 3,4% mai mult decât acum un an. Sursa foto: freepik.com
Cât costă să mănânci în Spania, meniul zilei costă în medie 13,2 euro, cu 3,4% mai mult decât acum un an. Sursa foto: freepik.com

Un meniu al zilei în Spania costă în medie 13,2 euro, o cifră cu 3,4% mai mare decât în ​​urmă cu un an, când prețul era de 12,8 euro, potrivit datelor extrase dintr-un sondaj realizat de Edenred și Hostelería din Spania.

Sondajul realizat de Edenred și Hostelería din Spania relevă și faptul că, în prezent, costul este cu 12,6% mai mare decât cei 11,7 euro în 2016.

Raportul subliniază că aceste creșteri sunt „cu mult sub” evoluția inflației și, mai ales, a alimentelor și băuturilor, care au crescut cu 20,6%, respectiv 34%, față de 2016.

76% dintre restaurantele chestionate au crescut prețul meniului zilnic în ultimele 9 luni, ținând cont de faptul că industria ospitalității s-a confruntat cu o creștere a indicelui prețurilor de consum (IPC) de 3 % în perioada ianuarie-septembrie a acestui an.

Totuși, studiul reflectă și faptul că 24% dintre restaurante nu au crescut prețul meniului zilnic, iar 26,5% l-au crescut între 0% și 5%.

Pe orașe, cele cu meniurile cu cel mai mare preț sunt Barcelona (14,7 euro), Madrid (14,5 euro) și Bilbao (14 euro), în timp ce cele cu cele mai mici costuri sunt Sevilla (12,3 euro), Valencia (12,7 euro) și Las Palmas de Gran Canaria (11,9 euro).

Edenred și Hostelería de España au subliniat că, până la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor, nu se așteptă o scădere a prețurilor alimentelor sub cotele de 10%.

 

Orașe din Spania în care este cel mai profitabil să investești în locuințe

 

Un studiu al agenției Fotocasa dezvăluie care sunt orașele din Spania în care investițiile în locuințe oferă cea mai mare profitabilitate.

Investiția în locuințe este o modalitate de a încerca să maximizeze capitalul disponibil, mai ales într-un context de inflație în care prețul locuințelor crește vertiginos. De aceea locuința este o investiție costisitoare, dar de obicei este profitabilă. Mai ales dacă știi în ce localități  este cel mai profitabil să investești.

Guvernul spaniol promite 700.000 de locuri noi de muncă și salarii majorate cu 4%, în 2024

Un studiu realizat de portalul imobiliar Fotocasa, arată că există unele orașe din Spania în care procentul de profitabilitate este mai mare decât în ​​restul. De aceea, dacă doriți să investiți în locuințe, proprietățile din aceste orașe oferă randamente mai bune:

Orașele în care este cel mai profitabil să investești în locuințe

Rentabilitatea medie a locuințelor din Spania, conform datelor Fotocasa, a fost de 6,5%, deși există unele orașe care depășesc 8%, cu mult peste media națională.

Citește mai multe AICI.

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel