S-a deschis loteria vizelor pentru intrarea în SUA pentru români. Ce pași trebuie să urmați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
S-a deschis loteria vizelor pentru intrarea în SUA pentru români. Ce pași trebuie să urmați
S-a deschis loteria vizelor pentru intrarea în SUA pentru români. Ce pași trebuie să urmați

Loteria vizelor pentru intrarea în Statele Unite, s-a deschis, miercuri, pentru români. Câteva mii de români participă în fiecare an la această loterie care, odată câștigată, le oferă dreptul de a trăi și munci legal, în Statele Unite.

În același timp, Parlamentul European a adoptat cu majoritate largă un amendament al rezoluției prin care cere Statelor Unite să accelereze procesul de aderare al României, Bulgariei și Ciprului la programul Visa Waiver.

Cei care doresc să ajungă în Statele Unite trebuie să fie absolvenți de liceu, ori să aibă cel puțin 2 ani de vechime la un loc de muncă unde să fi lucrat în ultimii 5 ani.

„Participanții se pot înscrie o singură dată. Fiecare aplicant are un număr unic de înegistrare și este important să îl rețină până cel puțin în septembrie 2023. Acest număr este singura dovadă a rezultatului pe care îl vor primi în urma extragerii”, a precizat Melissa Miranda, vice-consul al Statelor Unite ale Americi în România, potrivit Știrile PRO TV.

Înscrierile pentru programul de loterie a vizelor se fac doar online, pe site-ul dvprogram.state.gov. Aplicația este deschisă până pe 9 noiembrie. Atenție, însă, cei care au fost aleși nu vor fi contactati prin poștă, e-mail, pe telefon, sau prin SMS de reprezentanții ambasadei. Câștigătorii vor fi anunțați pe același site, în primăvara anului viitor.

„Orice informație sau mail, trebuie să vină de pe un site sau o adresă care are extensia „.gov”. Dacă nu are așa ceva, nu este de încredere. Nu acceptați nici un e-mail care vă spune: „Ați câștigat!”, pentru că acesta nu este modul în care noi comunicăm”, a explicat Gregory Gardner, Consulul General al Statelor Unite în România, conform sursei citate.

 

Aveți toate drepturile unui cetățean american

 

Odată ce ați câștigat această viză, aveți toate drepturile unui cetățean american, mai puțin dreptul de vot. Va trebui să vă găsiți siguri un loc de muncă. Și este foarte important să aveți un depozit cu o sumă de bani, care să vă ajute să supraviețuiți câteva luni.

România nu a îndeplinit niciodată condițiile de ridicare a vizei de călătorie în Statele Unite. Țara noastră are o rată de respingere a vizelor de 10%, când pragul maxim ar trebui să fie 3%.

„Este clar că sunt anumite criterii de respingere, ce țin de resursele financiare ale personalor care aplică, ce țin de motivațiile personelor care aplică sau care țin de incapacitatea celor care completează dosarul pentru a solicita o viză, în a oferi date adecvate sau a ști cum se completează respectivul dosar. Croația a avut o strategie în acest sens, pentru a scădea rata de respingere”, susține Victor Negrescu, europarlamentar.

Anul trecut, 15 mii de români au aplicat pentru obținerea unei vize pentru intrarea în America.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel