S-a ales CONDUCEREA CSM

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Lia Savonea va fi președintele CSM, iar Nicolae Solomon vicepreședinte.

Lia Savonea a fost validată, astăzi, de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţia de preşedinte CSM, judecătorul fiind singurul candidat pentru această poziţie.

De asemenea, Nicolae-Andrei Solomon a fost validat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM pentru anul 2019.

Judecătorul Lia Savonea, candidată pentru şefia CSM, a fost întrebată de Cristina Tarcea, şefa ÎCCJ, dacă i se pare că este o figură care impune respect în sistemul judiciar, în condiţiile în care Savonea spunea că liderii din justiţie trec printr-o criză de identitate. Savonea a răspuns pozitiv.

„Aţi afirmat că avem nevoie de figuri care să impună respect în Justiţie. Apreciaţi că dumneavoastră răspundeţi acestor cerinte? Dacă da, argumentaţi", a întrebat Cristina Tarcea, preşedintele Înaştei Curţi de Casaţie şi Justiţie, miercuri, în cadrul şedinţei Secţiei pentru judecători a CSM, unde Lia Savonea şi-a anunţat candidatura.

„Da, mă străduiesc să răspund celor mai înalte exigenţe şi, indiferent de ce funcţie am avut, am încercat să fac lucrurile cât mai bine, să-mi respect statutul, profesia, să fiu un exemplu pentru ceilalţi, să fac lucrurile cât mai bine, să fiu un exemplu pentru colegii mei şi, cel mai important, să transpun valorile justiţiei în decizii judiciare", a replicat Lia Savonea.

Şefa instanţei supreme a precizat ulterior că nici Lia Savonea nu a fost scutită de atacuri, fie că acestea au vizat viaţa personală sau cariera, întrebând-o ce va face, în calitate de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, referitor la aceste atacuri.

„Din păcate, societatea este polarizată într-un fel, mai cu seamă media, iar noi nu putem să ieşim în fiecare zi să explicăm lucruri. Sutn însă chestiuni obiective care pot fi verificate. Am văzut că atacurile care mă vizează sunt referitor la chestiuni din viaţa privată. O să dau explicaţii atunci când atacurile se vor referi la activitatea mea profesională", a declarat Lia Savonea.

„Eu vorbeam de atacurile asupra tuturor", a replicat Cristina Tarcea.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel