Ryanair continuă zborurile către și dinspre UK, chiar dacă autoritățile de la Londra au introdus carantină obligatorie de 14 zile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene

Ryanair nu va anula zborurile către și dinspre Marea Britanie, în pofida introducerii de către guvernul de la Londra a unei perioade de carantină de 14 zile pentru călătorii internaționali, începând de luni, deoarece mii de britanici încă își rezervă vacanțe, a declarat directorul general al operatorului aerian, Michael O'Leary, transmite Reuters.

Noile reguli care impun că toate persoanele care intră în Marea Britanie să între în auto-izolare timp de 14 zile au intrat în vigoare luni, chiar dacă Ryanair, cel mai mare operator aerian cu discount din Europa, easyJet și grupul IAG, proprietarul British Airways, au avertizat că vor intenta acțiuni în justiție împotriva acestei măsuri pe care o consideră o mișcare draconică, care va afecta puternic industria turismului a țării.

Carantină are rolul să prevină un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19. În Anglia, încălcarea regulilor va fi pedepsită cu o amendă de 1.000 de lire sterline. Măsură va fi revizuită la fiecare trei săptămâni și este discutată crearea unor "poduri aeriene" cu unele ditnre principalele destinații din Europa, cum ar fi Portugalia.

 

„Zborurile care pleacă din Marea Britanie sunt pline”



Întrebat dacă Ryanair va anula zborurile din iulie și august în cazul în care carantină va rămâne valabilă în perioadele respective, O'Leary a spus: „Nu, deoarece zborurile care pleacă din Marea Britanie sunt pline. Britanicii ignoră carantină, știu că este o mizerie”.

„Ryanair efectuează o mie de zboruri pe zi către destinații din toată Portugalia, Spania, Italia, Grecia, de la 1 iulie, 2, 3 și în fiecare zi după”, a spus șeful companiei, potrivit Ziare.com.

Cu avioanele consemnate la sol de la sfârșitul lunii martie, companiile aeriene sperau să își reia zborurile începând din iulie, pentru a-și salva sezonul de vara.

 

Turiștii europeni vor fi împiedicați să călătorească în Marea Britanie



Ryanair, easyJet și IAG au trimis „o scrisoare de protocol premergătoare”, care poate fi urmată de o acțiune în justiție, pentru a denunță carantină „că total nejustificată și disproporționată”.

O'Leary a spus că se așteaptă că turiștii britanici să își rezerve în continuare vacanțe în Europa, dar că turiștii europeni vor fi împiedicați să călătorească în Marea Britanie, ceea ce va afecta puternic industria turismului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel