Ryanair anulează 420 de zboruri. 80.000 de pasageri sunt afectați

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ryanair anulează 420 de zboruri din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța.

Ryanair a anunțat că va anula vineri 420 de zboruri, cu impact asupra a 80.000 de pasageri, din cauza unei greve a controlului traficului aerian din Franța, care va limita survolările și va reduce la mai mult de jumătate serviciile programate de Air France pe distanțe scurte și medii, potrivit Reuters.

Autoritatea aeronautică DGAC din Franța a cerut la începutul acestei săptămâni companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri de vineri din cauza grevei planificate.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați, a declarat că va fi afectată în principal de limitarea survolării Franței. Compania efectuează până la 3.000 de zboruri pe zi în Europa în timpul sezonului de vârf.

Air France a declarat că va opera vineri doar 45% din zborurile sale pe distanțe scurte și medii.

Sindicatul francez de control aerian SNCTA a invocat inflația și cererea sa de angajare a mai multor persoane ca fiind motivele grevei.

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Franța: Haos în aeroporturi din cauza unei greve de două zile

 

Autoritatea aeronautică civilă din Franţa (DGAC) șiSindicatul controlorilor de trafic aerian din Franța au anunțat grevă pentru vineri și sâmbătă. Greva va genera blocaje, urmând să se asigure doar jumătate din zborurile prevăzute. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie.

Greva controlorilor de trafic aerian va afecta întreaga Franţă şi ar putea avea repercusiuni asupra întregului trafic aerian european. DGAC a precizat că lucrează cu Eurocontrol, organismul care monitorizează traficul aerian al Europei, 'pentru a propune companiilor aeriene soluţii de evitare a spaţiul aerian francez'.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sindicatul național al controlorilor de trafic aerian a anunțat intrarea în grevă pentru intervalul 16 septembrie, ora 6.00 - 17 septembrie, ora 6.00.

În perioada menționată, traficul aerian va fi perturbat atât în Franța metropolitană, cât și în teritoriile de peste mări, avându-se în vedere asigurarea a doar jumătate din zborurile prevăzute.

Pentru a urmări eventualele modificări apărute în orarul de zbor și pentru a verifica informațiile oferite de operatorii și companiile aeriene prin intermediul cărora au planificate călătoriile, cetățenii români sunt rugați să consulte site-ul aeroporturilor din Paris: https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols sau ale aeroporturilor din localitatea de destinație/plecare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro , http://marsilia.mae.ro , www.mae.ro  și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs ), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel