Rusia continuă bombardamentele intense începute de Revelion. Kievul, lăsat fără căldură și curent electric

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Rușii au continuat bombardamentele și în noaptea de 01 ianuarie, după atacurile furibunde din noaptea de Revelion. Capitala Kiev a fost serios afectată, iar locuitorii nu mai au căldură și curent electric. 

Resturile unei drone distruse deasupra Kievului au căzut luni dimineaţa în districtul de nord-est al capitalei rănind o persoană, a declarat primarul oraşului Vitali Kliciko, informează Reuters.

Forţele ruse au continuat să atace Kievul pentru a doua noapte la rând, după ce au tras o ploaie de rachete asupra capitalei ucrainene în noaptea de Revelion şi mai devreme în cursul zilei de sâmbătă.

Un tânăr de 19 ani a fost spitalizat în districtul Desnianski din Kiev, a anunţat primarul Vitali Kliciko pe Telegram, după ce resturi de dronă au căzut pe o stradă şi au deteriorat o clădire din acest district.

Şi Kirilo Timoşenko, consilier prezidenţial, a informat că resturi de dronă au lovit districtul Desnianski din nord-estul Kievului, deteriorând o clădire. Cartierul, situat pe malul stâng al Niprului, este în principal o zonă rezidenţială şi cel mai populat cartier al capitalei.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Sirenele de raid aerian au sunat chiar înainte de miezul nopţii pentru Kiev şi cea mai mare parte a estului Ucrainei, continuând să se audă două ore mai târziu.

Comandamentul militar regional al Ucrainei din estul ţării a declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus nouă drone Shahed de fabricaţie iraniană deasupra regiunilor Dniepropetrovsk şi Zaporojie în primele ore ale zilei de luni.

Ucraina susţine că a provocat pierderi grele forţelor ruse în Bahmut

 

Armata ucraineană susţine că a provocat pierderi grele trupelor ruse în Bahmut, un orăşel din estul Ucrainei care este scena unor bătălii aprige de luni de zile, informează dpa.

Aproximativ 170 de soldaţi ruşi au fost ucişi sâmbătă în lupta pentru controlul asupra acestui oraş bombardat, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forţelor Armate, Serhi Cerevati.

Cerevati a descris situaţia drept o "linie de asamblare a morţii" pentru ocupanţii ruşi şi a spus că cel puţin alţi 200 de soldaţi ruşi au fost răniţi.

Moscova nu a comentat, iar numărul exact al victimelor de pe câmpul de luptă este adesea imposibil de confirmat imediat.

Forţele ruse încearcă fără încetare să cucerească oraşul Bahmut, care a devenit un premiu simbolic pentru Moscova, chiar dacă analiştii spun că valoarea sa strategică este modestă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel