Rușii au bombardat civilii care fugeau din Zaporojie: Cel puțin 25 de oameni și-au pierdut viața

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rușii au bombardat civilii care fugeau din Zaporojie: Cel puțin 25 de oameni și-au pierdut viața
Rușii au bombardat civilii care fugeau din Zaporojie: Cel puțin 25 de oameni și-au pierdut viața

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi 28 rănite într-un atac cu rachetă comis de forţele ruse şi care a lovit un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Reuters.

„Până acum, 25 de morţi şi 28 de răniţi. Toţi civili”, a scris Staruh pe aplicaţia Telegram.

Poliţia şi serviciul de ambulanţă s-au îndreptat rapid către locul unde convoiul a fost lovit. Ferestrele vehiculelor au fost sparte de suflu, vehiculele fiind pline cu lucrurile pasagerilor.

Într-un autoturism se aflau corpurile fără viaţă ale unei femei şi unui tânăr, iar în faţa acestei maşini era un microbuz în care alte două persoane au fost ucise în atac. Părţile laterale şi geamurile microbuzului erau distruse de şrapnel.

O femeie care s-a prezentat drept Natalia a declarat că ea şi soţul său îşi vizitaseră copiii în Zaporojie. „Ne întorceam la mama mea, care are 90 de ani. Am reuşit să scăpăm. Este un miracol”, a mărturisit ea, stând alături de soţ lângă automobilul lor.


Putin recunoaşte independenţa regiunilor Herson şi Zaporojie

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie, potrivit unor decrete prezidenţiale publicate joi seară, cu o zi înainte ca Rusia să finalizeze anexarea lor, notează AFP.

„Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţei de stat” a regiunilor Herson şi Zaporojie, situate în sudul Ucrainei, a declarat în aceste decrete Vladimir Putin care se pregăteşte să oficializeze vineri anexarea celor două, precum şi a regiunilor Doneţk şi Lugansk (est).

Rusia a recunoscut independenţa Republicii Populare Doneţk (DNR) şi a Republicii Populare Lugansk (LNR), la cererea liderilor lor separatişti pro-ruşi, la sfârşitul lunii februarie, cu puţin timp înainte de lansarea ofensivei sale în Ucraina.

În septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat "referendumuri", denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime, votând pentru alipirea lor la Rusia.

O ceremonie de oficializare a acestei anexări va avea loc vineri după-amiază la Kremlin, reaminteşte AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel