Rusia vrea să blocheze drumurile spre Kiev. A instalat puncte de control pe șosele

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ucraina va primi echipament militare "supermodern" din Marea Britanie și SUA
Ucraina va primi echipament militare "supermodern" din Marea Britanie și SUA

Forţele aeropurtate ruse care participă la aşa-numita "operaţiune militară specială" din Ucraina au instalat puncte de control pe şoselele din regiunea ucraineană Kiev, a informat joi Ministerul Apărării rus într-un comunicat, relatează EFE.

"Unităţile Forţelor Aeropurtate care participă la operaţiunea militară specială au amplasat gărzi şi puncte de control pentru a garanta siguranţa transferului coloanelor militare şi securitatea tranzitării drumurilor pentru populaţia din regiunea Kievului", a transmis ministerul rus.

În plus, forţele ruse au stabilit puncte de control fortificate la ieşirile din zonele controlate şi în segmentele "cele mai periculoase" de pe aceste şosele.

Ministerul Apărării rus a publicat pe contul său de Telegram un video cu presupusele posturi de control, unde pot fi văzute transporturi blindate ruse, cu litera V de culoare albă pe partea din spate a vehiculelor, militari care verifică maşini, tranşee camuflate pe marginea drumurilor, fortificaţii şi militari de gardă, relatează Agerpres.

Zelenski anunță că armata ucraineană a mai ucis un general rus la Mariupol

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că încă un general rus a fost ucis în timpul luptelor de pe teritoriul ţării sale, transmite BBC.

Zelenski nu i-a dat numele, însă un consilier al Ministerului de Interne ucrainean a declarat că general maior Oleg Mitiaev a fost ucis de batalionul ultranaţionalist Azov. Presa ucraineană a scris că generalul Mitiaev a fost ucis în apropiere de oraşul-port Mariupol (sud).

Ar fi al patrulea general rus ucis în Ucraina, ceea ce i-a făcut pe unii să se întrebe de ce ofiţeri de rang înalt din armata rusă ajung atât de aproape de linia frontului. Analiştii sunt de părere că circa 20 de generali conduc operaţiunile ruse în Ucraina, ceea ce înseamnă că, dacă toate decesele sunt confirmate, o cincime din generalii Rusiei desfăşuraţi în Ucraina au fost ucişi în acţiune.

Fiind vorba despre pierderi atât de mari, unii experţi cred că nu este posibil ca toţi aceşti generali să se fi aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, ci că mai degrabă Ucraina are ca ţintă ofiţeri ruşi de rang înalt.

"Nu cred că este un accident. Unul este un accident, dar când sunt atât de mulţi, (e clar că) sunt vizaţi", a declarat pentru BBC Rita Konaev, de la Universitatea Georgetown.

Într-o discuţie cu Wall Street Journal, o persoană din anturajul lui Zelenski a declarat că Ucraina are o echipă de informaţii militare care are ca obiectiv ţintirea comandanţilor armatei ruse în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel