Rusia, reacție amenințătoare după ce România a expulzat un diplomat rus: „Un alt gest neprietenos, care întunecă atmosfera”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile române au decis declararea ca persona non grata în România a unui reprezentant al Ambasadei Rusiei la București. Rusia a reacționat la acest lucru, numindu-l un „gest neprietenos“

Ministerul Afacerilor Externe a informat, vineri, că autorităţile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul ţării a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a reprezentantului Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost notificat cu privire la această decizie la indicația ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu", se arată în comunicat.

"Decizia a fost luată având în vedere incompatibilitatea activităților acestui reprezentant [al ambasadei] cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961", se afirmă în document.

Reprezentantul ambasadei a părăsit România în această săptămână, a precizat Ministerul român de Externe.

Rusia, reacție amenințătoare după ce România a expulzat un diplomat rus

 

Rusia a reacționat la acest eveniment prin vocea unui reprezentant al Ambasadei Rusiei în România, Igor Inyushkin.

"Acesta este încă un gest neprietenos din partea română, care întunecă și mai mult atmosfera relațiilor bilaterale și nu contribuie în niciun fel la reluarea unui dialog normal și constructiv între cele două țări", a declarat pentru TASS Igor Inyushkin, consilier-consilier al Ambasadei Rusiei în România.

Pe 5 aprilie, autoritățile române au declarat persona non grata 10 angajați ai Ambasadei Rusiei la București. După cum a subliniat atunci purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, Moscova a considerat la acea dată că această acțiune ar  face parte dintr-o campanie a Statelor Unite și a aliaților săi de discreditare a operațiunii speciale rusești din Ucraina.

Moscova a reacționat la acțiunile României prin declararea, la 13 mai, a zece angajați ai ambasadei României în Rusia persona non grata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel