Rusia. Putin decretează o săptămână nelucrătoare pentru a limita răspândirea COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează AFP şi Reuters.

„Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat Putin.

Şeful statului rus a făcut aceste declaraţii la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului, precizând că perioada de zile nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni dacă situaţia epidemică o justifică.

Săptămâna dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie coincide cu vacanţa şcolară rusă şi numai 1, 2 şi 3 noiembrie erau lucrătoare, restul fiind zile de weekend şi zile de sărbătoare.

 

Putin: „Vă rog, fiţi responsabili”



De asemenea, el i-a implorat pe ruşi, foarte reticenţi, să se vaccineze.

„Vă rog, fiţi responsabili”, a spus el, precizând că „nu există decât două moduri de a ieşi din această perioadă: fie te îmbolnăveşti, fie te vaccinezi”. Liderul de la Kremlin a calificat drept „periculoasă” rata scăzută de vaccinare din Rusia.

Vladimir Putin a cerut, de asemenea, accelerarea depistării şi întărirea măsurilor de izolare în cazurile contact.

 

Un număr record de 1.028 de morţi şi 34.073 de noi infectări



Rusia se confruntă din luna iunie cu un val epidemic provocat de varianta Delta care s-a agravat considerabil de o lună, pe fondul vaccinării apatice, restricţiilor sanitare inexistente şi măsurilor de distanţe sau privind portul măştii respectate deloc sau foarte puţin, notează AFP.

În Rusia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de 1.028 de morţi şi 34.073 de noi infectări.

Rusia a început să administreze a treia doză de vaccin în luna iulie, una dintre primele ţări din lume care au început administrarea ei, însă Putin nu a primit până acum doza "booster", a anunţat Kremlinul miercuri.

„Preşedintele nu a primit încă a treia doză. Acest lucru se va întâmpla când îi vor recomanda medicii şi specialiştii”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel