Rusia. Putin cere consolidarea armatei din cauza situației internaționale complexe

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Vladimir Putin cere consolidarea armatei și marinei ruse, în condițiile unei situații internaționale complexe.

În condiţiile unei situaţii internaţionale complexe, Rusia este obligată să asigure o dezvoltare echilibrată a armatei şi marinei sale, fără a se lăsa atrasă într-o cursă 'militaristă', a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, într-o întrunire convocată luni seara cu responsabili din domeniul militar, relatează agenţia de presă RIA Novosti.

'Vedem că, în ultimii ani, situaţia în lume nu a devenit mai calmă, din păcate. Într-o serie de regiuni, aceasta chiar s-a deteriorat. Astfel, situaţia din Orientul Mijlociu şi din Afganistan este departe de a fi stabilă, în privinţa evoluţiilor din Peninsula Coreea rămâne o mare incertitudine. În pofida acordurilor de la Minsk, ciocnirile armate continuă în sud-estul Ucrainei. An de an, blocul NATO continuă să îşi sporească potenţialul militar în apropierea graniţelor noastre, principalele acorduri în domeniul controlului armelor sunt sub semnul întrebării', a afirmat Putin.

În aceste condiţii, fără a se lăsa atrasă într-o cursă 'militaristă', prin măsuri flexibile, dar eficiente, fără costuri suplimentare de la buget, Rusia este obligată să asigure o dezvoltare progresivă şi echilibrată a armatei şi marinei sale pentru ca acestea să fie capabile să neutralizeze orice potenţiale ameninţări, le-a trasat Putin ca sarcină şefilor forţelor armate ruse, între care au fost prezenţi ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov.

La această reuniune pe tematică militară, Putin a cerut îmbunătăţirea instruirii de luptă a armatei ţinându-se cont de experienţa siriană. Totodată, şeful statului rus a cerut ca la manevre să fie exersate 'activităţi ieşite din comun, care depăşesc nivelul standard'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel