Rusia minimalizează importanţa Debarcării din Normandia. Putin nu participă la comemorare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
vladimir putin
vladimir putin

Comemorarea a 75 de ani de la Debarcarea aliaţilor, la 6 iunie 1944, în Normandia, nu este deloc pe placul Rusiei. Președintele Vladimir Putin nu participă la evenimentele organizate cu ocazia comemorării Debarcării din Normandia, deși toți liderii importanți ai lumii au luat parte la o ceremonie extrem de emoționantă.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat că nu este cazul să se "exagereze” importanţa acestui eveniment pentru înfrângerea Germaniei naziste, "micşorând” astfel eforturile depuse de Uniunea Sovietică.

„Aportul Aliaţilor în înfrângerea celui de-al Treilea Reich este clar. Însă nu trebuie exagerat şi să se micşoreze prin asta semnificaţia eforturilor titanice ale Uniunii Sovietice, fără care această victorie pur şi simplu nu ar exista”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova,

Aceasta acuză o "reiscrie a istoriei" prin filme şi articole de presă care pun rolul Statelor Unite drept decisiv pentru victoria aliaţilor din Al Doilea Război Mondial.

"Debarcarea din Normandia nu a avut vreo influenţă decisivă în ieşirea din al Doilea Război Mondial (...), determinată deja de victoria Armatei Roşii, înainte de toate la Stalingrad, Kursk”, a susţinut Zaharova.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Donald Trump, Emmanuel Macron, alți lideri europeni, 300 de veterani au participat la comemorea Debarcării din Normania, la care Vladimir Putin nu  fost prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel