Rusia, în doliu național după tragedia din Siberia

Radu Roșu |
Data publicării:

Vladimir Putin a declarat ziua de 28 martie zi de doliu național, după incendiul dintr-un centru comercial din Siberia, soldat cu zeci de morți.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ziua de miercuri, 28 martie, zi de doliu naţional după incendiul devastator de la centrul comercial din Kemerovo (Siberia), soldat potrivit celui mai recent bilanţ cu 64 de morţi, între care 41 de copii, transmit Reuters şi EFE.

Vladimir Putin, care s-a deplasat marţi la locul tragediei, a semnat un decret pentru declararea unei zile de doliu naţional, a precizat un comunicat al Kremlinului.

 

Regiunea Kemerovo, trei zile de doliu


La Kemerovo, Putin a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial "Zimniaia Vişnia" ("Vişina de iarnă"), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, şi a denunţat o "neglijenţă criminală" ca aflându-se la originea tragediei.

Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi.

Autorităţile ruse au denunţat la rândul lor luni încălcări ale normelor de securitate după incendiul de duminică, unul dintre cele mai cumplite produse în Rusia în ultimii ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel