Rusia folosește pentru prima dată rachete lansate de pe submarine asupra Ucrainei

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un submarin rusesc cu propulsie diesel staționat în Marea Neagră a fost folosit pentru a lovi ținte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News.

În imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării, o salvă de rachete a fost văzută ieșind din mare și zburând spre orizont.

Rusia a declarat că rachetele au lovit ținte militare ucrainene, deși acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.

În mod semnificativ, este pentru prima dată când armata rusă a raportat că a folosit atacuri lansate de pe un submarin împotriva unor ținte ucrainene.

Flota rusă din Marea Neagră a fost grav afectată recent, când nava de război Moskva s-a scufundat - lucru pentru care Ucraina și-a revendicat responsabilitatea.

Militarii ruși obligă patronii ucraineni să redeschidă magazinele și să accepte doar ruble

 

Trupele rusești continuă abuzurile în zonele ocupate: patronii magazinelor sunt obligați să-și redeschidă afacerile, să folosească ruble în loc de moneda națională a Ucrainei și să elimine produsele ucrainene de pe rafturi în favoarea celor produse în Crimeea ocupată de ruși. 

Trupele ruse au început să ceară ca proprietarii magazinelor din unele localităţi pe care militarii Moscovei le-au ocupat în sudul Ucrainei să renunţe la produsele ucrainene şi la folosirea monedei naţionale hrivna, folosind în schimb rubla, a informat vineri administraţia militară regională din Zaporojie, citată de agenţia locală Ukrinform, transmite EFE.

Această stare de fapt se înregistrează în două sate de lângă oraşul Melitopol, în regiunea Zaporojie (sud), unde "ocupanţii ruşi cer ca oamenii de afaceri locali să-şi deschidă magazinele, cafenelele şi alte centre de alimentaţie şi petrecere a timpului liber", a explicat administraţia militară.

Regiunea Zaporojie, unde se găseşte cea mai mare centrală nucleară din Europa, se află la nord de Peninsula Crimeea, teritoriu ucrainean anexat ilegal de ruşi în 2014, cu încălcarea tratatelor internaţionale, notează EFE.

Produsele fabricate în Crimeea, obligatorii

 

Militarii ruşi care ocupă în prezent Zaporojie spun că "una dintre condiţiile pentru funcţionarea în siguranţă (a magazinelor) este renunţarea la produsele ucrainene. Totodată, proprietarii (magazinelor) sunt 'încurajaţi' să vândă produse fabricate în Crimeea ocupată şi să înceapă să introducă o 'zonă pentru ruble'", a mai anunţat administraţia militară regională într-un comunicat de presă.

Potrivit locuitorilor din Vasilivka, unul dintre satele din regiune, numărul militarilor ruşi a crescut semnificativ în localitate.

Militarii ruşi "staţionează în zone rezidenţiale, ascunzându-se în spatele civililor, folosindu-i pe aceştia pe post de scuturi umane. Se ştie totodată că invadatorii distribuie ajutoare umanitare şi medicamente doar acelora care sprijină făţiş ocupaţia şi promovează acţiunile lor criminale", a acuzat administraţia militară regională.

În acelaşi timp, un număr semnificativ de locuitori din această regiune refuză să coopereze cu invadatorii ruşi, potrivit sursei citate de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel