Rusia fierbe, după anunțul lui Putin de mobilizare parțială: A fost bătaie pe biletele de avion spre alte țări; toate locurile s-au epuizat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Panică în Rusia după discursul lui Putin. Biletele de avion spre Istanbul și Erevan s-au epuizat rapid, după difuzarea discursului lui Vladimir Putin care a anunțat mobilizarea parțială.

Panica a cuprins Rusia după ce președintele Vladimir Putin, în discursul său difuzat în această dimineață la ora 8.00, ora Moscovei, a anunțat mobilizarea parțială și a amenințat că va folosi bomba atomică împotriva dușmanilor Occidentului.

Acest lucru este confirmat de faptul că, la câteva minute după difuzarea declarațiilor sale, toate biletele de avion din capitala rusă către Erevan, în Armenia, și Istanbul, în Turcia (printre puținele destinații cu zboruri directe) au fost epuizate. Cele pentru Tbilisi, în Georgia, au fost, de asemenea, epuizate. Aceeași situație este și în cazul zborurilor de mâine.

Vezi și: Tatiana Stanovaya, expert politic rus, despre al Treilea Război Mondial: "S-ar putea să ne aflăm deja în el"


Îngrijorarea legată de mobilizare și de închiderea granițelor care rezultă din aceasta este, în mod evident, o teamă palpabilă în rândul rușilor, acum că Putin a făcut primul pas. Încă de aseară, când s-au răspândit zvonuri despre un posibil discurs al lui Putin cu privire la referendumurile din cele patru regiuni ucrainene aflate sub control rusesc pentru anexarea la Federație, amânat ulterior pentru această dimineață, căutările pe Google pentru sintagma "Cum să părăsim Rusia" au crescut exponențial.

Și tot de ieri, prețul biletelor de avion a crescut vertiginos. De la Moscova la Istanbul, un bilet pentru un copil, cât timp au fost disponibile, a ajuns să coste peste 1300 de euro în ultimele ore.

Prețurile zborurilor de vineri sunt mai mult sau mai puțin aceleași. Pentru sâmbătă la Istanbul, biletele au fost vândute începând de la 60.000 de ruble pentru zboruri directe (echivalentul a 1.003,86 euro) și 30.000 de ruble pentru zboruri cu escală (501,93 euro).

Biletele pentru Baku, capitala Azerbaidjanului, au fost epuizate. Până joi, biletele sunt puse în vânzare la prețul de 23.000-25.000 de ruble. Vineri, cel mai ieftin zbor direct este de 75.000 de ruble (1.241,44 euro).

Ce prevede decretul de mobilizare parțială în Rusia, semnat astăzi, prin care Putin avertizează: „Vom folosi arme nucleare”

 

"Nu este o mobilizare a studenților și a băieților. Rusia va chema 300.000 de rezerviști', a explicat ministrul rus al apărării, Shoigu, vorbind după Putin.

Vezi și: Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia și amenință Vestul cu arme nucleare

 

Mobilizarea militară parțială în Rusia pentru a recruta mai mulți soldați pentru războiul din Ucraina va începe astăzi, a anunțat președintele Vladimir Putin în mult-așteptatul său discurs către națiune. O mobilizare totală, care îi speriase pe cetățenii ruși în ultimele ore, a fost astfel evitată, dar ce înseamnă și ce presupune această mobilizare parțială?

Este o mobilizare care, practic, cheamă rezerviștii din cadrul Forțelor Armate ale Moscovei înapoi în serviciu. Putin a explicat că a semnat deja decretul de mobilizare militară parțială cu efect imediat. Prin urmare, în următoarele câteva ore, primii rezerviști vor fi deja chemați, dar va dura câteva săptămâni pentru a-i vedea în acțiune.

Putin a explicat, de fapt, că cei chemați la serviciul militar în Rusia vor urma cu siguranță o pregătire militară suplimentară înainte de a fi trimiși în unitate.

Citește continuarea AICI.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel