Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia și amenință Vestul cu arme nucleare - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, miercuri, un discurs național pentru prima dată de când a trimis trupe în Ucraina, în februarie. Într-un clip înregistrat, el spune: "Cetățeni ai republicilor populare Donețk și Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia și alte zone libere de regimul nazist.

"Vom vorbi despre pașii de protejare a suveranității noastre, susținerea voinței și dorinței cetățenilor noștri de a-și decide singuri voința", a spus Putin. 

El spune că țările occidentale încearcă să "blocheze" orice independență și dezvoltare. "Pentru a-și impune voința în moduri brutale față de alte popoare. Scopul Occidentului este în continuare să slăbească și să distrugă, ei spun asta în mod deschis."

Putin adaugă că Occidentul a făcut din poporul ucrainean "carne de tun" încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea. El continuă spunând că "obiectivul principal" de "eliberare" a populației din regiunea Donbas "rămâne neschimbat".

Putin adaugă că "sprijină" persoanele care urmăresc organizarea de referendumuri în părțile din Ucraina controlate de Rusia.

"Vom face tot ce putem pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea de referendumuri", spune el.

El continuă prin a ordona o "mobilizare parțială" - spunând că un decret în acest sens a fost deja semnat. "Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați", spune el. 

Președintele rus mai spune că procesul de mobilizare va începe chiar astăzi.

"Voi sublinia faptul că cetățenii ruși chemați în cadrul mobilizării vor beneficia de toate avantajele celor care servesc sub contract", a mai spus el, potrivit Sky News.

Putin spune că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul și că, dacă integritatea țării va fi pusă în pericol, va acționa. „Nu glumesc”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel