Ce prevede decretul de mobilizare parțială în Rusia, semnat astăzi, prin care Putin avertizează: „Vom folosi arme nucleare”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia din cauza războiului din Ucraina și a avertizat: "Dacă există o amenințare la adresa țării noastre, vom folosi tehnologia nucleară“.

La rându său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a întărit spusele lui Putin și a declarat că aproximativ 300.000 de persoane vor fi mobilizate, prin Decret, în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Ce este mobilizarea parțială anunțată de Putin în Rusia și ce presupune aceasta?

 

"Nu este o mobilizare a studenților și a băieților. Rusia va chema 300.000 de rezerviști', a explicat ministrul rus al apărării, Shoigu, vorbind după Putin.

Vezi și: Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia și amenință Vestul cu arme nucleare

Mobilizarea militară parțială în Rusia pentru a recruta mai mulți soldați pentru războiul din Ucraina va începe astăzi, a anunțat președintele Vladimir Putin în mult-așteptatul său discurs către națiune. O mobilizare totală, care îi speriase pe cetățenii ruși în ultimele ore, a fost astfel evitată, dar ce înseamnă și ce presupune această mobilizare parțială?

Este o mobilizare care, practic, cheamă rezerviștii din cadrul Forțelor Armate ale Moscovei înapoi în serviciu. Putin a explicat că a semnat deja decretul de mobilizare militară parțială cu efect imediat. Prin urmare, în următoarele câteva ore, primii rezerviști vor fi deja chemați, dar va dura câteva săptămâni pentru a-i vedea în acțiune.

Putin a explicat, de fapt, că cei chemați la serviciul militar în Rusia vor urma cu siguranță o pregătire militară suplimentară înainte de a fi trimiși în unitate.

Ce prevede decretul de mobilizare parțială în Rusia, semnat astăzi de Putin 

 

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „Cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „Cu privire la pregătirea și mobilizarea în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „Cu privire la serviciul militar” 

Decid: 

1. Se anunță mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Se realizează apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Se stabilește că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract. 

4. Contractele de trecere a serviciului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de eliberare a cadrelor militare din serviciul militar pe motivele stabilite prin prezentul decret.

5. Se stabilește în perioada de mobilizare parțială următoarele motive:

- pentru concedierea din serviciul militar a militarilor care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse:

a) după vârstă - la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;
b) din motive de sănătate - în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate; 

- în legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

6. Către Guvernul Federației Ruse: 

a) să finanțeze activități de mobilizare parțială;
b) să ia măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și corpuri militare în perioada de mobilizare parțială.

8. Cei mai înalți funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse asigură recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse. pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.

9. Se oferă cetățenilor Federației Ruse care lucrează în organizațiile complexului militar-industrial dreptul la amânarea de la recrutare pentru serviciul militar pentru mobilizare (pentru perioada de muncă în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a acestuia sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.

10. Prezentul decret intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel