Rusia: Convorbirea dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping de la Kremlin s-a încheiat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania spune că lumea trebuie să asculte vocea Chinei pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Spania spune că lumea trebuie să asculte vocea Chinei pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Preşedinţii rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping au încheiat luni la Kremlin o primă discuţie informală tęte-ŕ-tęte care a durat patru ore, au informat agenţiile de presă ruse, relatează AFP.

Potrivit agenţiei de presă Ria-Novosti, Putin şi-a însoţit oaspetele în afara Kremlinului. Cei doi şefi de stat vor participa la un dineu, iar marţi vor avea mai multe discuţii oficiale odată cu semnarea unor acorduri de consolidare a cooperării ruso-chineze.

''Suntem mereu deschişi pentru un proces de negocieri. Indubitabil, noi vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre iniţiativele dumneavoastră, pe care le tratăm cu respect'', a declarat Putin în timpul acestei întâlniri informale al cărei început a fost transmis de televiziunea publică rusă.

La rândul său, liderul chinez i-a transmis lui Vladimir Putin că este ''convins'' că acesta se bucură de sprijinul poporului rus înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024.

 

Xi Jinping este primul lider extern care se întâlneşte cu Vladimir Putin



Xi Jinping este primul lider extern care se întâlneşte cu Vladimir Putin după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele liderului de la Kremlin, ca urmare a deportării a mii de copii ucraineni în Rusia de la începutul războiului din Ucraina. Referitor la acest aspect, diplomaţia chineză a cerut luni CPI, al cărei sediu se află la Haga, să evite orice ''politizare'' şi să respecte imunitatea şefilor de stat.

În timpul vizitei de trei zile în Rusia, preşedinţii rus şi chinez vor semna mai multe acorduri, în special cu privire la cooperarea bilaterală până în 2030, conform Agerpres.

Vezi și

 

Vladimir Putin îi transmite lui Xi Jinping că este pregătit să discute despre planul de pace chinez

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni, în timpul unei întrevederi cu omologul său chinez Xi Jinping la Moscova, că este pregătit să discute despre planul de pace propus de Beijing pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, transmit Reuters şi AFP.

„Suntem mereu deschişi pentru un proces de negocieri. Indubitabil, noi vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre iniţiativele dumneavoastră, pe care le tratăm cu respect”, a declarat Putin în timpul acestei întâlniri informale al cărei început a fost transmis de televiziunea publică rusă.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel