Rusia a trimis două avioane PLINE cu soldați în Venezuela

Narcis Popa |
Data publicării:

Două avioane ruseşti transportând circa 100 de militari şi 35 de tone de echipamente au sosit duminică la Caracas 'în cadrul cooperării tehnice şi militare cu Venezuela', a informat France Presse, care a citat agenţia de presă Sputnik.

Un aparat de zbor, în culorile Rusiei, staţiona duminică pe o pistă a aeroportului internaţional din Caracas, sub supravegherea Gărzii naţionale militare, a constatat reporterul agenţiei franceză de presă la faţa locului.

'Aceste zboruri nu au nimic misterios', a declarat agenţia Sputnik, precizând că este vorba de un avion de transport 'Antonov An-124 şi de un avion de pasageri de tipul Iliuşin Il-62 care au tras în faţa terminalului prezidenţial din aeroportul internaţional Simon Bolivar'.

Potrivit agenţiei de presă oficiale ruse, cele două aparate de zbor au transportat 'echipe de funcţionari în cadrul cooperării tehnice şi militare' între Rusia şi Venezuela.

Cele două aparate au adus '99 de militari şi 35 de tone de echipament, sub comanda şefului forţelor terestre ruse, generalul Vasili Tonkoşkurov', mai adaugă Sputnik.

Contactate de AFP, nici autorităţile venezuelene, nici Ambasada Rusiei la Caracas nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Potrivit agenţiei de presă ruse RIA Novosti, cele două avioane au adus în Venezuela un grup de militari pentru a participa la consultări privind cooperarea militaro-tehnică între cele două ţări. 'Rusia are cu Venezuela un număr de contracte în curs de implementare, inclusiv contracte de cooperare militaro-tehnică', a declarat pentru RIA Novosti, sub rezerva anonimatului, o sursă diplomatică din Caracas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel