Rugbyst român, moarte suspectă într-un sediu de Poliție din Olanda. Florin avea doar 23 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un fost rugbyst român, Florin Petru Azoiței, fost jucător la Clubul Sportiv Școlar din Bârlad și la echipele Dinamo București și U Cluj, a murit în condiții mai mult decât suspecte în arestul poliției olandeze.

Sportivul, care a terminat studiile la Liceul Pedagogic „Ion Popescu” din Bârlad, a fost găsit în stare de inconștiență în arestul poliției din Leiden, Olanda. A fost dus la spitalul din localitatea respectivă, resuscitat doar 20 de minute, după care a fost declarat decesul. Familia a fost anunțată că acesta a fost găsit mort în arestul politiei din Leiden, în urma unui furt, potrivit Vremea Nouă.

În cazul românului, a fost imediat contactată Ambasada României de acolo, de către Sindicatul Românilor din Olanda, dar în afara recomandării contractării unei firme de pompe funebre aceștia nu au cum să ajute familia. Familia tânărului are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupului neînsuflețit l acestui băiat de doar 23 de ani.  Familia este din comuna Prisecani, județul Iași.

Băiatul era în Olanda la muncă, pentru a câștiga bani să-și ajute familia, deoarece din sportul practicat, rugby, nu avea șanse prea mari. Familia din România a fost anunțată telefonic că băiatul nu mai are nici o șansă la viată și tocmai li s-a comunicat verdictul de către medicii de la Spitalul din Leiden, Olanda.

Rugbyst român, moartea suspectă într-un sediu de Poliție din Olanda

 

„Nimeni nu oferă mai multe detalii, toată familia este în România, nimeni nu îi poate ajuta cu mai multe informații despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Cert este doar că încercarea de resuscitarea a celor de pe Ambulanță nu a fost de folos decât pentru termen scurt. Pe lângă durerea sfâșietoare provocată de această veste, familia trebuie să facă rost de banii necesari costurilor de Repatrire. Toate aceste costuri ajung la o sumă exorbitantă pentru familia copilului, peste 5000 de euro. Deși nimic nu poate alina durerea acestor părinți și nici pe a fraților săi, eu apelez la bunătatea voastră în speranța că împreună vom adună banii necesari”, a spus fratele tânărului, Azoiței Petru Gabriel.

Numărul de telefon al fratelui este +40773302152.

Puteți face donații atât în euro cât și în lei în contul fratelui său. 

Azoitei Petru Gabriel. Iban: RO30UGBI0000722014440RON

Banca: Garanti Bank. Orice suma este de folos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel