Românul mort de coronavirus la sparanghel, în Germania, îngropat azi: „Striga ca din gură de lup că vrea să trăiască“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nicolae B. bărbatul care a murit în Germania în timp ce se afla la cules de sparanghel, a fost înmormântat sâmbătă dimineață în cimitirul din localitatea natală, Solca din Județul Suceava. 

Sicriul cu trupul bărbatului în vârstă de 57 de ani a ajuns în țară cu puțin timp înainte de procesiunea de înmormântare. La slujba din cimitir au participat numai șase persoane, inclusiv preotul. „Aveau toate actele de înhumare traduse în limba română și în felul acesta am putut să-l îngropăm. Nu știu să fi fost făcută o autopsie. Poate ea este, dar eu nu am văzut nici un act de genul ăsta", a precizat preotul Mugurel Martiniuc.

Pe ultimul drum, Nicolae  a fost condus doar de o fiică, restul rudelor, inclusiv soția, fiind încă în Germania, plasată în carantină la ferma unde s-a produs decesul. De altfel, o rudă a lui Nicolae Bahan se pare că era confirmată cu noul coronavirus, iar potrivit ziariștilor germani, în ultimele zile alte trei persoane care lucrează la aceeași fermă ar fi contractat boala, potrivit Monitorul de Suceava. 

Citește și: MAE, anunț oficial despre muncitorul român mort la sparanghel în Germania

Bărbatul  era plecat la cules de sparanghel încă din luna martie, iar înainte de muri, pe 11 aprilie, a acuzat simptome de răceală. Numi că, potrivit unor mărturii ale unor foști colegi de-ai românului, alături de care lucra la ferma din Germania, aflată la 23 km de orașul Freiburg, la marginea unui sat numit Schlatt, patronii nu ar fi făcut tot posibilul pentru a-l salva, ci mai degrbă căutau să mușamalizeze situația.  

Nicolae a muncit continuu până pe 7 aprilie, „când a început să tușească, să-l doară pieptul, să respire foarte greu și să tremure“, povestește unul dintre foștii săi colegi pentru Libertatea. „El a cerut să meargă la spital, dar patronii nu s-au îndurat. Soția lui s-a dus la doamna care se ocupă de noi, românii, și vorbește cu șefii nemți. I-a cerut pastile, că nu avea aer. Îl durea pieptul. I-a dat două pastile și i-a spus să rămână în cameră“, a mai povestit bărbatul care ăntre timp spune că a plecat, de teamă, de la ferma respectivă. 

Citește și: Germania. Muncitorii români de la sparanghel, noi mărturii: „Stăm ca în boscheți"

El spune că omul a murit „cerșind“ aer. „A ieșit în fața barăcii și spunea că n-are aer și să-l ducă la spital. O femeie care stătea lângă baraca lui a mers la doamna Anca. Ea a chemat salvarea. Au venit patru doctori, dar prea târziu. Nea Nicolae striga ca din gură de lup că vrea să trăiască, dar șefii nu au vrut să-l trimită la spital. L-au izolat într-o baracă și acolo a murit“, a mai spus bărbatul în declarațiile pentru Libertatea.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel