Românul, împușcat de un italian, în stare gravă. Agresorul, care a tras două focuri de armă în vecinul său, abia ieșise din închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românul, împușcat de un italian, în stare gravă. Agresorul, care a tras două focuri de armă în vecinul său, abia ieșise din închisoare
Românul, împușcat de un italian, în stare gravă. Agresorul, care a tras două focuri de armă în vecinul său, abia ieșise din închisoare

Judecătorul de instrucție al instanței din Vibo Valentia, Francesca Del Vecchio, a validat arestarea lui Francesco Maccarone, în vârstă de 67 de ani, acuzat de tentativa de omor a unui cetățean român în vârstă de 45 de ani, rănit în abdoment cu câteva focuri de armă.  

Românul este internat în spitalul Vibo, iar medicii au un prognostic rezervat. Pe lângă tentativa de omor, italianul trebuie să răspundă și pentru amenințări, deținere ilegală a unei arme și purtarea acesteia într-un loc public.

Judecătorul a dispus reținerea și arestarea preventivă  a agresorului italian, de 76 de ani, scrie catanzaro.gazzettadelsud.it.

Potrivit cercetărilor carabinierilor, suspectul ar fi tras patru focuri de armă: două focuri de avertizare în aer și două asupra victimei, vecinul său, un cetățean român.

Citeste si:  Italia. Român, transportat în stare gravă la spital după ce a fost împușcat de vecinul italian

 

Bătrânul de 67 de ani este asistat de avocatul Giacinto Inzillo. În ultimele luni, Maccarone a fost indicat drept autorul atacului asupra primarului din Limbadi, Pantaleone Mercuri.

Mai mult, bărbatul de 67 de ani a fost implicat într-o altercație, în noiembrie 1995, când au fost uciși trei tineri din San Calogero, dintre care unul minor. Maccarone își ispășise pedeapsa și era în libertate de câțiva ani.

Doi români din Italia sunt, pe hârtie, proprietarii a peste 50 de mașini second-hand, dar în realitate erau doar paravan pentru mașinile folosite pentru a comite infracțiuni.

 

Italia. Un cuplu de români, acuzat de înmatricularea fictivă a vehiculelor. Cei doi aveau în acte 50 de mașini

 

Acest lucru a fost descoperit de carabinierii din Pianoro, din zona Bologna, care au denunțat un cuplu de români: el de 34, iar ea de 28 de ani. Ambii au la activ mai multe antecedente penale.

Acum cei doi români sunt acuzați de fals ideologic și înmatriculare fictivă a vehiculelor, scrie ANSA. Cercetările au început după numeroase sesizări privind furturi și alte infracțiuni contra proprietății, săvârșite în diverse zone ale Italiei. Infractorii foloseau mașini care, potrivit cercetărilor, erau înmatriculate pe numele unuia sau altuia dintre cei doi soți, care de fiecare dată nu aveau nicio legătură cu jafurile.

Ancheta a stabilit că cei doi români erau folosiți ca paravane. Niciunul dintre vehiculele înmatriculate pe numele lor nu a fost disponibile pentru ei. Potrivit celor reieșite, cuplul locuiește de câțiva ani cu copiii lor minori într-o cazare ocupată ilegal din orașul Bolognese.    

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel