Românul Florian Tudor, alias Rechinul, arestat în Mexic: Liderul unei periculoase grupări mafiote. Prejudicii de miliarde de dolari

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Florian Tudor, alias Rechinul, presupusul lider al mafiei române în Mexic, beneficiarul unui mandat de arestare în România, a fost arestat la Quintana Roo.

Procuratura Generală din Mexix a anunțat, joi, că l-a reținut pe Florian Tudor, un presupus lider al mafiei românești care opera în Quintana Roo, informează presa mexicană.

După mai bine de doi ani de când este căutat de FBI, DEA şi DIICOT,  Florin Tudor zis Rechinu, un craiovean stabilit în Cancun, Mexic, a fost arestat și urmează să fie extrădat. Mandatul de arestare provizorie în scopuri de extrădare a fost acordat de un judecător de supraveghere.

În iunie 2020, Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad (MCCI) și Quinto Element Lab au publicat o anchetă asupra grupului infracțional din România, presupus condus de Tudor, care ar fi jefuit milioane de dolari prin bancomate modificate, toate plasate în destinații turistice, atracții precum Cancun, Puerto Vallarta și Bahía de Banderas.

Prin aceste bancomate, a dezvăluit ancheta comună, cardurile turiștilor au fost clonate pentru a li se fura bani.

Înșelătoria a durat până la mijlocul anului 2019, astfel încât suma furată prin aceste bancomate ar putea însuma 1,2 miliarde de dolari, a arătat ancheta.

Acest raport a subliniat, de asemenea, că autoritățile americane, române și mexicane l-au identificat pe Tudor drept presupusul lider al bandei criminale, acuzații pe care el le-a negat.

Cu banii obtinuţi, Rechinu şi-ar fi construit un imperiu imobiliar la Craiova, Cancun şi în Brazilia. Gruparea lui Rechinu este considerată una foarte periculoasă. Interlopul este acuzat că ar fi comandat asasinarea unui fost bodyguard al său, Sorinel Marcu. Acesta a fost împuşcat în cap de un mexican, pe 11 iunie 2018. Era la volanul maşinii sale, în Cancun. Potrivit jurnaliştilor de la krebsonsecurity.com, Marcu ar fi fost ucis pentru că se pregătea să colaboreze cu FBI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel