Românul din Spania care a aruncat cocktail-uri Molotov în stradă, ajunge la închisoare. Daniel era agresiv cu vecinii și trecătorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românul din Spania care a aruncat cocktail-uri Molotov în stradă, ajunge la închisoare. Daniel era agresiv cu vecinii și trecătorii. Sursa foto: freepik.com
Românul din Spania care a aruncat cocktail-uri Molotov în stradă, ajunge la închisoare. Daniel era agresiv cu vecinii și trecătorii. Sursa foto: freepik.com

Românul care se baricadase în casa sa din Villaluenga și arunca cocktail-uri Molotov în stradă, a fost arestat.

Daniel  a petrecut două nopți în închisoare după ce a fost arestat marți, 28 noiembrie, când s-a baricadat ore în șir într-o casă din Villaluenga de la Sagra, provincia Toledo. Din fericire,  ofițerii în care românul aruncase cocktail-uri Molotov nu au fost răniți. 

Chiar înainte de a arunca primul cocktail Molotov, acesta a aruncat un recipient cu lichid asupra primilor agenți care au intervenit pentru a-l opri.

După cinci ore și participarea a doi negociatori ai Gărzii Civile, agenții din Valdemoro (Madrid) au spart ușa și l-au arestat la ora 14:20 pe Daniel. În timpul percheziției casei, au găsit mai multe cocktail-uri Molotov într-o cameră,  două topoare și o suliță. Stropii primelor cocktail-uri Moloto au lovit un agent, iar flăcările au trebuit să fie stinse cu extinctorul, relatează abc.es.

Românul a fost reținut, fiind acuzat de amenințări, atacuri împotriva oamenilor legii și conducerea nesăbuită.

Un român din Spania s-a baricadat în casă și a lansat cocktail-uri Molotov în trecători

Vecinii au povestit că Daniel aștepta ca o firmă de evacuare să-l dea afară din casă. „A spus că au vrut să-l dea afară din casă”, spun martorii. De altfel, mulți dintre vecini și agenți care au patrulat în ultimii ani pe strada Sagra nu au păreri bune despre românul care are un comportament foarte violent. Acest comportament includea aruncarea de sticle și alte obiecte contondente la orice oră din zi sau din noapte în trecători. 

 

Daniel a eliberat pe stradă doi câini agresivi 

 

Daniel a locuit ilegal cel puțin pe străzile Sevilla și Valencia înainte de a se stabili în casa în care s-a baricadat marți, mai exact pe strada Madroño numărul 4, la 300 de metri de cazarma Gărzii Civile. 

În primăvara anului 2020, acest individ cu mai multe antecedente penale a fost implicat într- o altercație într-o casă de pe strada Sevilla din cauza unui presupus caz de violență de gen. Agenții care au răspuns la apel și vecinii adunați au auzit o femeie țipând.

Ca nimeni să nu se apropie de casă, Daniel a eliberat în fața vecinilor doi câini. Cu toate acestea, femeia care ar fi fost atacată, o minoră marocană, a ieșit cu buza plină de sânge însângerată, a apucat câinii și a intrat înapoi în casă.  

Atunci ca și acum, Daniel a jignit gardienii civili si vecinii care au trecut prin fața locuinței, pe care acesta o ocupase ilegal.

Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune  îi atribuie infracțiuni legate de evenimentele de marți: împiedicarea justiției; atac, rezistență față de agenții, șapte infracțiuni de vătămare și daune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel