Românul din Anglia a cărei iubită i-a ucis fetița de doar 2 luni, mesaj cutremurător: „În inima lu’ tati tu vei trăi mereu”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O mamă de 24 de ani şi-a ucis, în data de 4 iunie după-amiază, în bătaie fetiţa de două luni pentru că nu se oprea din plâns, la Stoeneşti, în judeţul Olt.

Tatăl micuţei ucise, plecat la muncă în Anglia, a postat pe Facebook un mesaj absolut impresionant, în care îi vorbeşte fiicei sale şi spune că nu poate da vina pe nimeni pentru cele întâmplate.

„Copila mea, ştiu că vezi şi auzi totul. Ştiu că ti-ai dorit să îl faci pe tati fericit. Ştiu că mi-ai zâmbit şi mi-ai dat putere. Frăţiorul tău stie cum te cheama. Şi in inima lu’ tati tu vei trăi mereu, o să îti retin doar ochisorii dulci şi zâmbetul tău cald. Nu putem să fim supărati pe Dumnezeu, tati, nu putem să fim supărati pe nimeni! Tu ştii că tati te iubeşte, să fii bună cu prietenii tăi îngerasi şi să îl faci pe Dumnezeu mândru de tine. Să te odihneşti în pace, lumina ochilor mei ce s-au stins odată cu tine!“, a scris bărbatul pe pagina de Facebook.

 

„A spus că i-a dat laptele şi a ieşit să vorbească la telefon”

 

Amintim că mama îl anunţase pe unchiul fetiţei, cumnatul său, că nu mai respiră şi nu ştie ce să-i facă. Ulterior s-a dovedit că femeia de fapt o zdruncinase atât de puternic pe copilă încât i-a provocat leziuni la nivelul creierului. Pentru că în continuare plângea, au aflat anchetatorii, femeia şi-a ieşit din minţi şi a aruncat-o pe fată pe marginea patului, rupându-i coloana vertebrală, relatează Adevărul. Cele întâmplate au şocat întreaga comunitate, pentru că femeia, Gabriele Vasiliauskaite, de origine lituaniană, lăsase impresia unei mame iubitoare, micuţa având un frăţior în vârstă de un an şi jumătate.

Primarul comunei Stoeneşti, Damian Alexandru, este printre cei care nici acum nu-şi explică gestul femeii. Erau vecini şi au stat nu o dată de vorbă, fără ca ceva să-i atragă atenţia la Gabriele. Chiar episodul în care a pus capăt vieţii propriei copile femeia l-a relatat, la foarte scurt timp, altfel. Tânăra mamă le-a spus celor veniţi în ajutor că şi-a hrănit bebeluşul, l-a lăsat în pătuţ şi a ieşit să vorbească la telefon cu cumnatul său, care plecase însoţit de soţia sa la Caracal, la ceva cumpărături. Când femeia ar fi revenit în casă fetiţa nu mai respira şi atunci a intrat în panică şi l-a sunat din nou pe bărbat, acesta fiind cel care a cerut ajutor.

„A spus că i-a dat laptele şi a ieşit să vorbească la telefon, iar când a revenit nu mai respira“, a declarat primarul.

 

Gabriele îşi îngrijea copiii ajutată fiiind de fratele partenerului său şi de soţia acestuia

 

În faţa anchetatorilor, probabil şi pusă în faţa anumitor probe, femeia a recunoscut agresiunea.

Presiunea imensă de a îngriji doi copii mici în absenţa partenerului este posibil să fi fost prea mare pentru femeie, cred mulţi dintre cei care au aflat cele întâmplate. Gabriele îşi îngrijea copiii ajutată fiiind de fratele partenerului său şi de soţia acestuia, tatăl micuţcuţilor fiind plecat la muncă în Anglia. „Soţula venit acasă după ce s-a născut fetiţa. A plecat înainte cu vreo două săptămâni înainte de a se întâmpla. Chiar l-am rugat să rămână, pentru că se face aici o fermă o pui, construiau ceva, iar el a plecat tot la construcţii, dar mi-a spus că nu stă să muncească pentru salariul minim, pentru că mult mai bine câştigă în Anglia. Cine poate şti dacă era altfel dacă ar fi rămas…“, spune astăzi primarul, conform sursei citate.

 

Fratele micuţei ucise a fost plasat în grija rudelor



Trecutul femeii, pe de altă parte, atât cât ştiu cunoscuţii cuplului, ascunde o copilărie zbuciumată. Femeia, de origine lituaniană, şi-ar fi pierdut părinţii într-un accident, rămânând după acest eveniment în grija statului. Ce s-a întâmplat ulterior sunt iarăşi episoade greu de pătruns, la momentul naşterii primului copil al Gabrielei şi al partenerului său din Stoeneşti femeia fiind căsătorită încă legal cu un alt bărbat, motiv pentru care în documente nu figurează tatăl copilului.

Fratele micuţei ucise a fost plasat oficial în grija rudelor din partea tatălului. „Luni a fost o echipă, împreună cu un psiholog, de la noi de la direcţie acolo, iar copilul este acum alături de bunică şi unchiul patern, cu ghilimele de rigoare, pentru că minorul încă nu are paternitatea recunoscută de tată. Tatăl biologic se întoarce din Anglia, din declaraţiile bunicii este pe drum. Unchiul, împreună cu partenera de viaţă, cei care au locuit alături de copil, urmează să sosească la instituţia noastră pentru a fi evaluaţi în vederea încredinţării pe perioadă temporară a băiatului, până definitivăm procesul de definitivare a tuturor documentelor, inclusiv cel de înregistrare tardivă a naşterii copilului. Însă, acum cazul este monitorizat de noi, am luat legătura şi cu medicul de familie pentru supervizarea stării de sănătate, iar dosarul este în lucru”, a declarat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.

Femeia acuzată de omor a contestat măsura arestului preventiv, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel