Românul devenit cel mai în vârstă bărbat din lume, decorat de Patriarhul Daniel

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
dumitru_comanescu
dumitru_comanescu

Dumitru Comănescu, românul de 111 ani devenit cel mai bătrân bărbat din lume, a fost decorat de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahală, cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române, pentru mireni.

„Pe temeiul prerogativelor conferite nouă de Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și, ca semn al prețuirii și binecuvântării noastre, acordăm distincția onorifică Crucea Patriarahală domnului Dumitru Comănescu pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”, se arată în distincția oferită de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Născut pe 8 noiembrie, 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, Dumitru Comănescu a fost de profesie inginer agronom și trăiește în acest moment în București. „Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu, după ce a devenit, oficial, cel mai în vârstă bărbat de pe planetă.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume”, a spus Comănescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel