Românul de 30 de ani, găsit mort în Spania la câteva zile de când plecase din România, va fi repatriat: Românii cu care locuia au cerut ajutorul primăriei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Municipalitatea Laurentino va contribui la finanțarea repatrierii în România a cadavrului bărbatului găsit în Santo Tomé.

Edilul orașului spaniol a confirmat că persoanele care au împărțit o casă cu defunctul au solicitat colaborarea municipalității.

Consiliul din Laurentino va colabora la finanțarea costurilor de repatriere în țara de origine a corpului bărbatului român găsit mort duminică într-o casă din Santo Tomé. Consilierul Rocío López a confirmat miercuri că persoanele cu care bărbatul împărțea o casă au contactat consiliul pentru a cere ajutor.

Este vorba despre un bărbat de puțin peste 30 de ani care a fost găsit mort în pat, într-o locuință în care, se pare – conform unor surse locale – începuse să locuiască de puțin timp.

Românul ar fi ajuns la Santo Tomé, la Lourenzá cu 15 zile în urmă. Potrivit acestor aceleași surse, acesta ar lucra în sectorul silvic, la tăierea lemnului.

Se pare că familia defunctului locuiește în România și menține legătura cu prietenii pe care acesta îi avea în Santo Tomé, unde locuia de puțin timp. Primărița a dat asigurări că Departamentul de Servicii Sociale studiază cazul și este în contact cu solicitanții de sprijin, dar și cu morga. Ea a explicat că ideea este de a utiliza fonduri din fondurile de urgență socială pentru a ajuta la repatriere.

Rocío López a recunoscut că deocamdată nu are nicio veste despre acest caz. La o zi după ce a fost găsit cadavrul, surse din cadrul Tribunalului Superior de Xustiza de Galicia au declarat că procuratura a deschis o procedură și așteaptă raportul autopsiei definitive, întrucât raportul preliminar a concluzionat că originea morții este necunoscută.

 

----------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel